Vrijwilliger van de maand februari Lou Koopman

21 februari 2017 9:45


Lou Koopman is een duurzame vrijwilliger, geen verrassende vrijwilliger, meer één in de categorie vanzelfsprekende vrijwilliger, want dat is Lou nu al ongeveer 50 jaar en het is hem met de paplepel ingegoten.

In de tijd van de “weit van Gebrand” was vader Koopman grensrechter bij het eerste team en Lou ging met zijn broer Dick als klein jongetje mee. Ook van zijn moeders kant (familie De Wit) kreeg hij de genen mee. Ome Theo schopte het zelfs tot het eerste team en Lou was maar wat trots als hij af en toe de tas van “zijn” ome Theo mocht dragen.
Het vrijwilligerswerk begon toen Lou studeerde en bij de sigarenzaak van mevr. De Boer – Schouws (tante Guurt voor de ouderen onder ons) ging helpen. Buiten de sigaren- en sigarettenverkoop werden hier ook de voetbalpooltjes ingeleverd en die bracht hij, samen met die van kapsalon Bekker, dan als lid van de poolcommissie op vrijdagavond naar de penningmeester. Dat was toen voor ADO een belangrijke bron van inkomsten.

Volgens Lou zijn er bij ADO vele mooie momenten op te noemen, maar het seizoen 1987 – 1988 was één “lang” feest. De dynamiek spatte ervan af, de ene zondag was nog mooier dan de andere, wedstrijdballen die door parachutisten vanuit de lucht op de middenstip werden gebracht, Gerard Jolink die in de rust kwam zingen, etc. En natuurlijk het kampioenschap in Hoorn tegen concurrent Hollandia. Dat seizoen werd helemaal compleet doordat ook het 2e en 3e team kampioen werden, een unicum!

Als het gaat om verbeterpunten is Lou vooral kritisch als het gaat om informatie verstrekken naar de leden. Hoe meer informatie, hoe meer betrokkenheid, is zijn stelregel. Ook zou hier en daar de interne/onderlinge communicatie verbeterd kunnen worden. Door de veelheid van hedendaagse communicatiemiddelen en door de toon van berichten (kunnen op verschillende manieren gelezen worden) ontstaan er onnodig misverstanden. Door alleen zo te communiceren verdwijnen helaas te vaak persoonlijke contacten. Beter is het om met elkaar om de tafel te gaan zitten, met elkaar te praten en elkaar in de ogen kijken.

Dat Lou een sociaal persoon is, blijkt nog meer uit het feit dat hij ook nog even stilstond bij het menselijke leed binnen de vereniging. Als er een persoon van de ADO’20-familie overlijdt, doet dat veel met hem. De laatste maanden zijn dat er (te) veel geweest.

Tot slot moest hij nog even dubben wie de vrijwilligster van de maand maart zou moeten worden, maar ook hij komt weer met een verrassende kandidaat. Wie dat is, lezen jullie over circa 4 weken.

Jos Beerse, voorzitter

De vrijwilliger van de maand wordt mede mogelijk gemaakt door R & R Flowers en Grand Café Van Ruysdael.

Een overzicht van de Vrijwlliger van de maand tot nu toe vindt u bij CLUB, ALGEMEEN, VRIJWILLIGER VAN DE MAAND
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!