De ADO'20-vrijwilliger van de maand april

25 april 2017 19:45


Ed van Langelaar, de secretaris van ADO'20, is door Sabrina den Dunnen aangewezen als vrijwilliger van de maand april. Als je secretaris van een vereniging mag zijn, dan ben je de spil van die vereniging, zeggen ze weleens. Dus kun je zeggen dat het zeer terecht is dat Ed deze keer de medewerker van de maand is geworden.

Ed is vrijwilliger geworden, omdat het volgens hem vanzelfsprekend is dat als je kind lid wordt van een vereniging jezelf ook "moet" meehelpen. Je kind gaat tenslotte op een vereniging en niet op een club. Toen zoon Kaj bij de ADO-kabouters ging voetballen, hielp Ed dan ook bij het geven van trainingen. Dat allemaal gebeurde toen onder de bezielende leiding van Jos Koper en zo nu en dan ook door schoonvader Aad Dam erbij te betrekken. Van het onderdeel koppen (Aad was een van de sterkste koppers van ADO ooit!) heeft Ed in die tijd het meeste plezier beleefd.
Natuurlijk zijn er nog veel meer mooie herinneringen als vrijwilliger te noemen, zoals de kwartfinale van de KNVB-beker tegen Vitesse in het Gelredrome te Arnhem. Wat er toen allemaal plaats vond, was ADO’20 ten voeten uit!
Het gevoelige en familiaire binnen de vereniging is mogelijk niet altijd zichtbaar, maar dat is
er wel degelijk en daar geniet hij van. Het vanzelfsprekend iets doen voor de vereniging ziet Ed dus als een vanzelfsprekend verbeterpunt. Het is niet zo dat de leider het altijd maar moet regelen, dat de kantinemedewerker voor jouw hapje en drankje moet zorgen, dat het bestuur bij problemen het moet oplossen, etc. Het is een taak waaraan we altijd met zijn allen moeten werken.

Op de foto zien we Ed met zijn vrouw Jolanda, net terug van een weekendje New York, wat ze zeker verdiend hebben. De bloemen zijn deze keer ook zeker voor Jolanda, want zij is degene die het mogelijk maakt dat Ed heel veel uren aan ADO’20 kan /mag besteden.
Na enig nadenken moest Ed een keuze maken wie hij als de vrijwilligster van de maand mei wil nomineren. Wie dat zal worden ziet u over een maand weer.


Jos Beerse, voorzitter
De vrijwilliger van de maand wordt mede mogelijk gemaakt door:

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!