De vrijwilligster van de maand januari

29 januari 2018 18:45


Vrijwilligster van de maand januari Sonja Smit aanbevolen door Piet van Zijl
Dat je niet al heel lang vrijwilliger bij ADO'20 hoeft te zijn om toch tot vrijwilligster van de maand te worden uitgeroepen, bewijst Sonja Smit.

Sonja is vrijwilligster geworden door een oproep van ongeveer 1½ jaar geleden voor de bezetting van het wedstrijdsecretariaat op zaterdag. Haar zoons voetballen bij onze vereniging, dus ze dacht: “Dat ga ik doen!” En laat ze het nu nog leuk werk vinden ook. Ze doet het in ieder geval met veel plezier.
Ongeveer een jaar terug werd Sonja ook gevraagd om de coördinatie van de afdeling JO-13 op zich te nemen en ook dat doet ze nu samen met Harold Jaspers. Op mijn vraag of ze dat werk ook leuk vindt, kon ze niet geheel positief antwoorden. Ze vindt het b.v. jammer dat als je zo nu en dan een beroep voor iets doet op ouders je niet altijd die medewerking krijgt, waarop je hoopt. Maar over het algemeen is ook dit een leuk onderdeel van haar vrijwilligerswerk.
Een hoogtepunt van die 1½ jaar kan je het niet direct noemen, maar ze heeft de medewerking en betrokkenheid van ADO'20 bij het afscheid van Erwin van Heerwaarden, een heel waardevol gebaar gevonden. Mede daardoor was het afscheid van Erwin zo indrukwekkend. Sonja kende Erwin niet alleen van uit ADO'20 maar ook van uit zijn eigen fysiopraktijk.
Als verbeterpunt zou Sonja graag de kleine kantine meer willen betrekken bij het functioneren van het wedstrijdsecretariaat. Momenteel kan het daar soms overvol zijn. Ze begrijpt heel goed dat er dan weer personen voor nodig zijn om de gasten te voorzien van koffie, drankje, etc. maar die personen zouden dan via het secretariaat kunnen lopen.
Ook wil ze nog wel toevoegen dat bij de KNVB nu een aantal jaren niet zoveel meer verandert en er nu gewerkt kan worden aan het inburgeren van wedstrijdformulieren (digitaal). Door allerlei vernieuwingen en aanpassingen was het daardoor de afgelopen periode zo nu en dan wat rommelig in secretariaat (computers/telefoons). Rommelig is het ook weleens fysiek van toepassing in het wedstrijdsecretariaat. Ze doet daarom graag een beroep op iedereen om die ruimte netjes te houden, netjes achter te laten en niet vergeten om de verwarming bij vertrek lager te zetten.
Op de vraag wie de vrijwilliger van de maand van februari gaat worden, zei Sonja dat ze daarover nog even zou nadenken.

Jos Beerse, voorzitter

De vrijwilliger van de maand wordt mede mogelijk gemaakt door

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!