De vrijwilliger van de maand augustus

28 augustus 2018 21:45


Henk Beentjes, de circuittrainer van de jongste ADO’20-jeugd, die al meer dan 20 jaar trainen geeft bij ADO’20 is de vrijwilliger van de maand augustus.

Henk is vrijwilliger geworden, omdat hij vond dat zijn zoon Michel geen goede trainingen kreeg. “En ja, dan moet je het zelf laten zien,” was zijn reactie.
Nadat hij eerst teams waarin zijn zoon speelde trainen gaf, is hij nu al weer vele jaren circuittrainer van de niet selectieve ADO’20-teams O9 t/m O13. Het mooie van het geven van deze trainingen is dat hij de jongens en meisjes ziet groeien in hun ontwikkelingen. Ze gaan bij de goedlachse en enthousiaste Henk trainen als ze 8 jaar zijn en ze stromen op hun 12e uit. In die 4 jaar zie je ze echt groeien!

Henk heeft als actieve voetballer geen echt hoogtepunt gekend. Hij moest vanwege knieproblemen al op 18 jarige leeftijd stoppen en hij kreeg verkering, zoals hij zelf aan gaf. Als trainershoogtepunt noemde Henk het kampioenschap van het team B3 van zijn zoon, geweldig!

Als verbeterpunt noemde hij wederom, net als veel van zijn voorgangers, vrij snel “communicatie”. Nu wel wat gerichter, volgens Henk wordt er wel redelijk tot goed in zijn eigen groep/afdeling gecommuniceerd, maar Henk krijgt dat niet altijd door omdat hij niet echt bij die groep/afdeling hoort. Hij vind de ontwikkelingen die er bij ADO’20 plaats vinden prima, maar soms krijgt hij ook te maken met vrijwilligers die hij niet kent. Dat levert soms vreemde situaties op.

Henk hoopt dat hij nog jaren de jongens en meisjes beter kan maken en ook dat hij ouders kan enthousiasmeren om te helpen bij het geven van trainingen of dat zij zich melden om goede leiders te gaan worden. Verder spreekt hij de wens uit dat ook het thuisfront hem blijft steunen om dit werk te kunnen doen. Dat gebeurt al jaren, dus de bloemen van R&R Flowers komen wat dat betreft goed terecht! Henk is overigens geen Beentjes van de grote familie en vroeg of hij de lunchbon van Grand Café Van Ruysdael ook donderdag de 6e kon gebruiken. Wat dat betreft komt hij wel uit de grote ADO’20-familie.

Hij moest nog nadenken over de vrijwilligster van de maand september, dat horen we later.

Jos Beerse, voorzitter

De vrijwilliger van de maand wordt mede mogelijk gemaakt door

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!