Vrijwilliger van de maand november: Elly Beentjes

29 november 2018 14:00


Elly Beentjes is getrouwd met Kees, die al ruim 50 jaar bij ADO vrijwilliger is en hij is eigenlijk ook de schuldige van het vrijwilligerschap van Elly.
Kees was vrijwilliger, Elly trouwde met hem en dus werd zij het ook. “Maar,” voegt zij er aan toe, “mijn vader was al voor die tijd leider bij ADO'20 en ging ik al vaak mee.”

Eén van de eerste werkzaamheden bij de club was het assisteren bij bruiloften en partijen die toen nog in de kantine werden gehouden. Daarna stelden Kees en Elly hun huis aan de Zeelaan enige jaren min of meer beschikbaar voor de KNVB Voetbaltoto. Elke vrijdagmiddag zat de sleutel gewoon in de voordeur, zodat iedereen naar binnen kon die zijn formulier(en) kwam inleveren.
Op een later moment kwam ook de Lotto erbij en in sommige maanden kwam de opbrengst van de Toto en Lotto op meer dan fl 10.000,00 wat toen voor ADO'20 een belangrijke bron van inkomsten was. Elke vrijdag moesten de formulieren vervolgens naar het bondsbureau in Santpoort en later naar Haarlem gebracht worden. Helaas stopte de bond met deze activiteit en kwam er ook langzamerhand minder geld binnen.
Elly heeft ook meerdere jaren in het kassahokje bij de poort gezeten om de entreegelden te innen. Mogelijk omdat ze daar in haar eentje zat, vond ze dat een van haar minder gezellige activiteiten. Tot de rust bleef ze dan zitten en ja, dan pas kwamen de "supporters" die volgens haar niet wilden betalen.
Als je zolang vrijwilligster bent, heb je niet één hoogtepunt maar zijn er meerdere. Het ging bij haar echter nooit om een persoonlijk hoogtepunt. Elly genoot vooral als ze dat kon delen met anderen: de vele jaren in de toernooicommissie en de eerder genoemde vrijdagmiddagen met de Toto- en Lottocommissie. Ook het bijhouden van de ledenadministratie, nadat de nieuwbouw op de eerste etage van ons clubhuis gerealiseerd was, vond ze op de zaterdagochtenden erg gezellig.
Haar eerste conclusie luidt dan ook: bij een vereniging vrijwilligerswerk doen geeft gezelligheid!
Het verbeterpunt van Elly is net als in vorige edities communicatie. En nu eens niet omdat er niet genoeg middels de sociale media (internet/e-mail) wordt gedeeld, maar meer door het gebrek aan persoonlijke contacten. Elly doet al jaren de administratie bij ADO'20 en zit daarom elke dinsdagochtend op haar kantoor. Soms komt daar nog een ochtend bij en dan ontmoet ze meestal weinig leden of vrijwilligers Laatst kwam Margareth Stammes van de PR-commissie zich even voorstellen en dat heeft Elly als heel prettig ervaren. Via de mail had was er al contact, maar nu zat er ook een persoon achter.
Toen ik haar tot slot vroeg of ze nog wat had toe te voegen, antwoordde Elly dat ze hoopte het vrijwilligerswerk bij ADO nog een jarenlang te mogen doen.
Haar tweede conclusie: vrijwilligerswerk geeft een bepaalde invulling en zeker voldoening in je leven.
Voor alle duidelijkheid: Elly heeft helemaal niets met voetbal zelf, dat was ook het eerste wat Kees me toevertrouwde toen ik hun woning aan het Haydenplein binnenkwam.Op de foto kijkt Elly naar het prachtige boeket bloemen van R&R Flowers en de lunchbon van Grand Café Van Ruijsdael die zij had ontvangen. Ze was er bijzonder verguld mee.

Over de volgende vrijwilliger van de maand gaat Elly nadenken en die komt er vast wel. Ze kan namelijk kiezen uit een groot aantal voor haar bekende personen.

Jos Beerse, voorzitter

De vrijwilliger van de maand wordt mede mogelijk gemaakt door:

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!