Vrijwilliger van de maand, Willem van Tunen

29 december 2018 19:30


Willem van Tunen is door Elly Beentjes naar voren geschoven als vrijwilliger van de maand december.
Willem is in 2001 door Piet de Groot gevraagd om mee te helpen bij o.a. het schoonmaken van de kleedkamers en daarna is hij nooit meer weggegaan.

Door het overlijden van zijn vrouw in 1997 en omdat hij met de VUT ging, had Willem tijd over en vond -en vindt dat nog steeds- dat hij zich op deze manier niet hoefde te vervelen. Bovendien ervaart hij de daarbij horende sociale contacten als zeer prettig.
Veel, vooral jonge spelers van ADO'20, zullen Willem niet kennen, maar zouden zijn aanwezigheid wel moeten merken. Op maandag- en dinsdagochtend is Willem op De Vlotter -zeg maar- de onzichtbare, maar oh zo belangrijke vrijwilliger. Zijn bouwkundige achtergrond komt hem goed van pas als hij dan samen met de overige mannen van de accommodatiecommissie vele klussen opknapt. En op vrijdag is hij er ook nog eens om met een paar andere mannen de krijtlijnen van de velden C, D, E en F te trekken.

Hoogtepunten in het verenigingsleven weet Willem zo gauw niet aan te geven, wel leuke momenten. Dat is op de maandagochtend na het schoonmaken een potje biljarten en op dinsdagochtend, nadat de taken zijn verdeeld en de werkzaamheden zijn uitgevoerd, gezellig onder het genot van en biertje met zijn maten even napraten.
Buiten de genoemde dagen is hij eigenlijk nooit op De Vlotter te zien, want hij heeft nog een andere hobby en dat is fietsen. Op jaarbasis gaat het dan om zo’n 12.500 kilometer. Ga er maar aan staan: circa 35 kilometer per dag!
Verbeterpunten zijn er altijd wel. De kleedkamers mogen van hem b.v. schoner worden achtergelaten. Daarbij tekent hij wel aan de kleedkamers minder vuil aan te treffen dan toen hij pas begon. Toch kan hij moeilijk bevatten dat er met modder tegen de witte muren of tegen het plafond moet worden gegooid en vuilnisbaken soms volgepropt zijn met lege bierblikjes en peuken. “Dan zeggen ze nog dat ze sportmensen zijn en dat verbaast me!” luidt zijn commentaar.
Het enige wat Willem nog wil toevoegen is dat -gezien de leeftijd van vele accommodatieleden- het tijd wordt dat ook jongere mensen zich gaan aanmelden om hen te helpen met daarbij de wetenschap dat het altijd gezellig is.
Wie zijn opvolgster als vrijwilliger van de maand januari zou moeten worden, is nog onduidelijk voor Willem. Buiten de ochtenden die hij voor zijn werk aanwezig is, komt hij niet vaak op de Vlotter en moet daarom nog eens goed over die vraag nadenken.

Jos Beerse, voorzitter

De vrijwilliger van de maand wordt mede mogelijk gemaakt door

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!