De vrijwilliger van de maand januari

31 januari 2019 14:00


Tiny Sinnige is vrijwilligster van de maand januari geworden. Zij werd voorgedragen door Willem van Tunen. Tiny is op dit moment secretaris van onze supportersvereniging CLUB’73

Door de jaren heen heeft Tiny vele taken binnen de vereniging uitgevoerd. En zoals zo velen werd zij vrijwilligster toen haar zoons, Emiel en Thomas, bij ADO gingen voetballen. Zij was actief als coördinatrice bij de E- en D-afdeling en heeft haar steentje bijgedragen bij de poortcommissie en op het wedstrijdsecretariaat. Tot voor kort was ze ook notulist en lid van de commissie 100 jarig bestaan, maar door omstandigheden moest ze daar even een stapje terug doen. “Over enkele maanden kan ik wel weer hand- en spandiensten voor deze commissie verrichten, “ haastte ze snel er aan toe tevoegen.
Voor Tiny golden er meerdere redenen om wat voor de club te doen. Zoals de onderlinge betrokkenheid bijvoorbeeld. “Binnen onze mooie vereniging leer je allerlei aardige mensen kennen!” luidt haar commentaar.
Hoogtepunten en leuke momenten van de club heeft zij er meerdere. De bekerwedstrijd van ADO'20 tegen Vitesse Arnhem, waaraan haar zoon Emiel ook meedeed, is er één van.
Toen Tiny bij de poort actief was en bij de kassa zat om entreekaarten te verkopen, speelde ADO thuis tegen Eindhoven. In het lokethokje hoorde zij vrij snel achter elkaar gejuich en ze dacht: “O jee, we staan al dik achter!” Maar nadat de kas was opgemaakt, liep ze naar het veld en kon ze haar ogen niet geloven: het stond 4-0 voor ADO'20!
Ook het kampioenschap van de eerste klasse tegen en bij DEM vond ze een fantastische happening. Dat kwam natuurlijk doordat ADO de wedstrijd winnend wist af te sluiten, maar vooral ook door de aanwezigheid van heel veel jonge (E- en D-)spelers, die op de fiets vanaf De Vlotter naar het DEM-terrein waren gekomen.
Zoals Tiny al eerder aangaf, vindt ze ADO'20 een hele mooie vereniging! Wat ze wel jammer vindt is dat niet meer jongeren binnen de club actief zijn bij b.v. werkzaamheden als schoonmaken etc.
Natuurlijk is het zo dat er overdag gewerkt of gestudeerd moet worden, maar er zijn toch wel andere momenten beschikbaar vrijwilligerswerk uit te voeren. Nu ze binnen CLUB’73 actief is, valt het haar op dat de jongeren wel bij de supportersvereniging komen aankloppen voor een financiële bijdrage (waaraan CLUB’73 ook graag gehoor geeft), maar vervolgens niet bereid zijn om mee te helpen. “Het zal wel weer een maatschappelijk probleem zijn!” luidt haar simpele verklaring.
Tiny heeft tot slot nog wel iets toe te voegen. Ze spreekt de hoop uit dat ADO’20 een fantastisch jubileumjaar 2020 gaat krijgen! En omdat ze bij de eerste overlegsituaties aanwezig was en daardoor al een beetje op de hoogte is van het voorlopige programma, heeft ze daar alle vertrouwen in! Tot slot, en daar gaan we weer: ook daarvoor zijn nog vele handjes nodig! Daarom kondigde ze als laatste opmerking aan: “Zodra het kan, ben ik weer present om te helpen!”
De vrijwilliger van de maand februari? Daar gaat ze met de voorwaarden die daarvoor gelden over nadenken.

Jos Beerse, voorzitter

De vrijwilliger van de maand wordt mede mogelijk gemaakt door:


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!