De vrijwilliger van de maand februari

25 februari 2019 18:45


Voor het overhandigen van de bloemen van R&R Flowers en de lunchbon had ik afgesproken bij de andere sponsor Grand Café Van Ruysdael.
Terecht dat Tiny Sinnige Hans van der Helm nomineerde voor de vrijwilliger van de maand februari. Volgens Tiny kan Hans niet alleen bogen op een zeer lange staat van dienst, maar is hij ook een prettig persoon.

Hans is, net als zo vele ouders, vrijwilliger geworden toen zijn zoon Raymond op voetballen ging. Raymond voetbalde in de F- unioren en kreeg trainen, net als zo velen, van Vic. van Aanholt. Op een gegeven moment vroeg Vic. aan Hans of hij hem wilde assisteren en dat deed hij. Helaas werd Vic ziek en vanaf dat moment stond hij er alleen voor. Hans ging ook opzoek naar een assistent en die vond hij in de persoon van Arti Niesten. Samen verzorgden zij de trainingen van de F-junioren met als spelertjes o.a. Sead Mazreku en Cordy v. d. Aar.
Hans heeft ook daarna vele jaren als trainer en leider bij de ADO’20-jeugd gefunctioneerd. Zijn leukste ervaring was toen ADO’20 B2 (JO17-2) kampioen werd. De trainer van dat team was Mart v. Geldrop, maar toen Mart ziek werd, kwam Marcel Schumacher hem vervangen.
De spelers en Marcel hebben er volgens Hans alles aangedaan om het kampioenschap binnen te halen. Toen het zo ver was en Mart met een wit gelaat en een mutsje op getuige was van het kampioenschap, kon je duidelijk zien dat de spelers dat hadden gedaan voor zowel Marcel als voor Mart.
Maar ook de kampioenschappen van het eerste, waar Hans met Piet Adrichem de opperstalmeesters in de kantine waren en de spelers een voor een naar binnen riepen, was een geweldige ervaring. En natuurlijk niet te vergeten de Sinterklaas-acts van Piet en hem, waarbij vaak de ADO-selectie en begeleiding op humoristische wijze een hak gezet werd.
Echte verbeterpunten bij ADO weet Hans zo 1, 2, 3 niet. Hij ziet wel dat de maatschappij aan het veranderen is. Was het in het verleden vaak alleen maar voetballen, nu kan men uit heel veel andere sporten en evenementen kiezen. Volgens Hans gaat ADO'20 daar goed in mee, wat op zich al een prestatie is. Zo wordt er bij de thuiswedstrijden van het eerste het nodige georganiseerd en is het een goede zaak geweest om ADO ZA1 in het leven te roepen. “Dat komt alleen maar ten goede aan de sfeer van onze mooie verenging”, gaf Hans aan.
Hij voegde er tot slot aan toe dat hij het na al die jaren verstandig vind om zo langzamerhand een stapje terug te doen om daarmee anderen met nieuwe en frisse ideeën een kans te geven. “Dan
blijft het ook leuk!” luidde zijn laatste opmerking.
Hans gaf mij meteen de vrijwilligster van de maand maart aan, maar wie dat is ziet u pas over een maand.

Jos Beerse, voorzitter

De Vrijwilliger van de Maand wordt mede mogelijk gemaakt door:

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!