Vrijwilliger van de maand maart

30 maart 2019 13:00


De vorige vrijwilliger van der maand, Hans van der Helm, hoefde niet lang na te denken wie hij als zijn opvolgster zou moeten aanwijzen. Monique Portz is de degene geworden voor de maand maart.

Monique werd vrijwilligster bij onze vereniging toen haar zoon Maickel daar met veel plezier ging voetballen. Ook hielp ze daarna haar man Marcel, die hoofdcoördinator van een jeugdafdeling werd. In die tijd meldde ze zich ook aan voor de toernooicommissie, waar ze onder het voorzitterschap van Peter Beentjes met veel plezier bezig was.
De laatste jaren beheert Monique de ledenadministratie van ADO’20, wat haar – het mag gezegd zijn – uitstekend afgaat. Ze voert uit wat vanuit Zeist door de KNVB richting verenigingen wordt gestuurd en doet hetzelfde met de regels en reglementen door het bestuur en algemene ledenvergadering vastgesteld. Ook houdt ze eens per maand een spreekuur zodat alle leden de gelegenheid hebben om van zich te laten horen. Naar het einde van het seizoen wordt o.a. in verband met overschrijvingen de frequentie ervan hoger. Steeds vaker ziet ze dat de communicatie met leden en derden daarbij via de mail verloopt, wat haar werk in vergelijking met vroeger een stuk makkelijker en overzichtelijk maakt.
De mooiste momenten tijdens haar vrijwilligerswerk waren de kampioenschappen van haar zoon en die van ADO’20 1. Wat er voor haar echter een beetje bovenuit sprong, was het winnen van de KNVB-beker voor amateurs in 2001 door in de finale op het veld van VVOG in Harderwijk FC Kranenburg met 3-1 te verslaan.
Een steeds terugkerend verbeterpunt is ook voor Monique de interne communicatie. Het schrijven en lezen van een mailbericht zijn twee verschillende, maar onlosmakelijk verbonden onderdelen. En als het daarbij misgaat, kan het helaas ook nog al eens heel confronterend zijn.
Ook het hebben en tonen van respect voor elkaar staat bij haar hoog op het lijstje van verbeterpunten en daar kan ik het als voorzitter alleen maar voor 100% mee eens zijn!
Tot slot wil Monique graag toevoegen dat ze zo lang het kan en ze er plezier in heeft haar steentje voor ADO’20 wil bijdragen. Het mag ondertussen meer dan duidelijk zijn: ADO’20 is blij met deze vrijwilligers!
Monique wist direct de vrijwilliger voor de maand april te melden en ik moet zeggen dat het ook weer een ongelofelijke topper is. Wie? Even een maand wachten!

Jos Beerse, voorzitter

De vrijwilliger van de maand wordt mede mogelijke gemaakt door:Oh ja, Monique had het over de bekerfinale in 2001. Deze heb ik nog!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!