Vrijwilliger van de maand april

30 april 2019 20:00


Monique Portz wees Jos Koper aan als vrijwilliger van de maand april. Toen ik aanbelde had ik nu niet bepaald het idee dat Jos op deze titel zat te wachten, maar langzamerhand begon hij het toch wel te waarderen.

Als één persoon het verdient is Jos dat wel. Hij begon als vrijwilliger toen hij met voetballen steeds meer hinder ondervond van zijn knie; Eén wedstrijd spelen hield drie weken rust in.

Jos fluit zijn wedstrijden al vele jaren, eerst bij de Jeugd, maar nu ook bij de Senioren. En hij draait er zijn hand niet voor om, om  drie á vier wedstrijden per weekend te leiden. Jos is ook trainer geweest van de Kabouters waar hij enorm van heeft genoten, vooral om zijn kleinzoons trainen te geven.

Meer dan 10 jaar is Jos ook lid van de Accommodatie Commissie, waar hij met andere vele onzichtbare en zichtbare klussen oppakt. Schoonmaken van de kantine, de kleedkamers, leidingen van de bierpomp doorspoelen etc. Jos heeft ook een kleine 20 jaar op zondag achter de bar gestaan. Nu is dat nog mondjes maat. Daar waar hij kan helpen doet hij dat zo nu en dan doordeweeks, maar al zijn werkzaamheden bij elkaar opgeteld is dat zomaar 20 uur. Het is dus niet zomaar een vrijwilliger, nee het is een topper.

De mooiste momenten waren voor Jos, zoals al aangegeven, trainen geven aan de Kabouters. En toen hij stopte kreeg Jos een kabouter in de ADO’20 kleuren geschilderd. Helaas is de kabouter kort geleden gevallen en in gruzelementen gevallen. Ook het één na laatste kampioenschap van het eerste op de Vlotter vond Jos fantastisch, waar om 21.00 uur 's avonds het bier op was.
De uitjes met de kantinemedewerkers naar Preston Palace vond hij ook geweldig. Eerst gingen alleen de dames, maar later mochten de mannen gelukkig ook mee.

Echte verbeterpunten heeft Jos niet. Hij gaf er één aan waar ik ook volledig achter sta: Als je aan iets begint moet je dat afmaken.

Eigenlijk wilde Jos ermee beginnen, maar hij wilde het "vrijwilliger van de maand zijn" eigenlijk niet accepteren. Hij had zijn twijfels over hoe de vrijwilliger werd aangewezen, maar nadat ik had uitgelegd hoe dat werkte vond Jos het toch wel leuk. We hebben deze keer geen foto met de bloemen van R&R Flowers en de bon van Grand café Van Ruysdeal, maar een foto zoals Jos vaak op "De Vlotter" is te zien.

Jos gaat nadenken over de vrijwilligster van de maand mei, maar zoals de regels aangeven wordt het lastig om iemand aan te wijzen die niet uit één van zijn eigen Commissies komt (dus geen scheidsrechter, medewerker Accommodatie en of kantinemedewerker). Maar Jos vindt er zeker één want ADO'20 is gezegend met veel vrijwillig(st)ers!
De vrijwilliger van de maand wordt mede mogelijk gemaakt door:

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!