De vrijwilligster van de maand november

30 november 2019 20:45


“Hallo, met Karin”
“Hallo, met Jos Beerse. Karin ben jij op De Vlotter?”
“Nee, over een kwartiertje, want Davey moet zo voetballen.”
“Oké,” luidde mijn korte antwoord.
"Moet ik wat doen?" was haar reactie.

Zelf ken ik Karin pas een paar jaar, maar dat antwoord "Moet ik wat doen?", dat  is Karin ten voeten uit. Omdat zoon Davey sinds 2014 bij ADO'20 en op dit ogenblik in JO14-1 speelt, is Karin vrijwilligster bij ADO'20. Dat gebeurde via een oproep aan ouders om wat voor de vereniging te doen. Ze werd door Sonja den Dunnen gevraagd om achter de bar en of in de keuken te komen helpen. En daar is het echter niet bij gebleven: wedstrijdsecretariaatwerk, na een drukke zaterdag of zondag de kantine opruimen, kortom een workaholic!
Ze vindt het prettig dat haar zoon elke week op het sportpark lekker kan voetballen en ook buiten zijn wedstrijdjes om kwam Karin vroeger al bij ADO'20 met opa Cris Kloosterman mee. Opa was een
trouwe ADO'20-supporter. Als hij voorheen op woensdag clubblad De Vlotter kreeg, was het volgens Karin net een kleine jongen die de Donald Duck kreeg. Zo verdiepte hij zich in het papieren clubblad.
Op de vraag wat de leukste ervaring tot op heden was, gaf ze aan dat ze het afgelopen seizoen enorm heeft genoten van ADO’20 ZA1. Wat haar betreft, was ZA1 een feestteam: bij huiswedstrijden was het altijd erg gezellig. Maar zeker niet onvermeld mag blijven is dat ook haar zoon Davey het naar zijn zin heeft en dat doet haar goed.
Ze heeft twee verbeterpunten. Het eerste is dat de jeugd zelf wel wat meer mag doen na de wedstrijden en trainingen. Bijvoorbeeld bij het helpen opruimen van de kleedkamers en dat ze meer
respect ten opzichte van hun trainer en leider mogen hebben. Ook de ouders, de goede daargelaten, zouden moeten beseffen dat hun opvoeding en begeleiding van hun kind niet stopt bij het hek van het sportpark. Ook het onderling gekrakeel hoeft van Karin niet. Natuurlijk mag je je mening geven, maar doe dat op een positieve manier met respect voor de mening van iemand anders.
Karin's laatste woorden: “ADO'20 is een mooie vereniging!” En natuurlijk sluit ik mij daarbij aan.
Wie de vrijwilliger van de maand december wordt. was voor Karin geen probleem om die te noemen. Wie? Nog even geduld.

Jos Beerse, voorzitter

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!