Op de valreep: de vrijwilliger van de maand december!

28 december 2019 13:00


Mitchell Umans werd door Karin Kloosterman, direct al na het interview dat ik een maand geleden met haar had, naar voren geschoven als haar opvolger in de cyclus: Vrijwilliger van de maand.

Na het gesprek dat ik met Mitchell had, snap ik ook waarom. Toen Mitchell in Alkmaar naar school ging en daar de afstudeerrichting Sport en Bewegen volgde, is hij meteen de cursus TC3 gaan doen en ook trainer geworden van ADO’20 JO-10.
Mitchell is daarna steeds met de groep meegegaan, omdat er gewoon een hele goede klik was tussen hem, de spelers en ouders. Naast het trainen was Mitchell ook op zaterdag als leider actief en regelde hij, bij wat erom heen nog nodig was, alles samen met de ouders. Omdat hij zelf in ADO ZA1 speelde, moest er daarom weleens wat geregeld worden, maar in goed overleg met de trainer Hilmar de Groot en een paar ouders lukte dat tot nu toe prima.
Echte hoogtepunten wilde Mitchell niet noemen. Uit het feit dat hij zelfs het kampioenschap afgelopen seizoen van ZA1 niet noemde, blijkt wel dat hij het spelen bij ZA1 en het
vrijwilligerswerk gescheiden houdt. De deelname met zijn jeugdteam aan het Noord Limburg Cup-toernooi vond hij onwijs leuk (waar heb ik dit meer gehoord?), maar gewoon alle jaren tot nu toe optrekken met “zijn” binken, de drie meiden en hun ouders vind hij fantastisch. De meiden noemde hij nog even speciaal, want die doen volgens hem helemaal niet onder voor de jongens. Zelf heeft hij ook ervaring met meiden samen te spelen. Een aantal jaren geleden was Suzan Admiraal, nu spelend voor de profs van Heerenveen, nog zijn teamgenoot..
Mitchell vindt wel dat er nog meer vrijwilligers bij mogen komen, om het binnen ADO'20 beter en leuker te maken en dat daardoor niet te veel werk bij een beperkt aantal personen komt te liggen. Daar sluit ik mij van harte bij aan en vind het bijzonder dat Mitchell, begin 20, dit al naar voren brengt. Hij is heel blij met de groep om zich heen, ze steunen hem daar waar het kan en –er snel aan toevoegend- de samenwerking met de meisjesafdeling verloopt ook prima
De bloemen van R&R Flowers waren voor zijn moeder en de lunchbon van Ruysdael besloot hij zelf te houden.

We sluiten 2019 af met de laatste vrijwilliger van de maand, in januari 2020 gaan we weer vrolijk verder! Over de vraag wie zijn opvolgster zou worden, moest Mitchell nog even nadenken.

Tot slot wens ik u allen een goede jaarwisseling en een goed maar bovenal gezond 2020.

Jos Beerse, voorzitter

P.S. Natuurlijk niet vergeten om bij de aftrap van ons Jubileumjaar op 11 januari, na de
voetbalwedstrijden, vanaf 16.00 uur op De Vlotter aanwezig te zijn. Ik reken op velen van jullie!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!