Ook na 3e oefenduel blijft ADO’20 ongeslagen.

2 augustus 2020 17:00

Na de goede, veelbelovende oefenduels tegen Telstar en Velsen ging het echter tegen Hoofdklasser De Zouaven een stuk moeizamer. Na zelfs een 2-0 achterstand met de rust kon de stand na de pauze echter nog rechtgetrokken worden (2-2)

Vanaf het begin was duidelijk dat De Zouaven het ADO’20 niet cadeau zou geven. Met een compact spelende verdediging, gegroepeerd spel en snel hoog druk zetten werd het ADO moeilijk gemaakt om dreigend te worden. ADO was wel vaak in balbezit, maar het tempo lag te laag, er was te weinig beweging en de tegenstander was feller op de bal. Een aantal corners was slechts het deel voor de Superezels.
In de 22e min. kwam ADO op achterstand. Op rechts was de handige Sem Boersma de ADO-defensie te snel af en met een carambole via de lat was de 1-0 door Jordy Brouwer een feit. Dat gaf De Zouaven vleugels en er ontstond een open duel dat alle kanten op kon. In de 36e min. bleek dat voor ADO de verkeerde kant te zijn. Na een afgeslagen hoekschop was het Yori de Wit die in de rommelige rebound Björn Haggerty kansloos liet (2-0).
Na de pauze was er een geheel ander ADO te zien, dat deed denken aan de oefenduels tegen Telstar en Hoofdklasser Velsen. Volop passie en snel de bal rond doen gaan werd De Zouaven constant op eigen helft teruggedrongen. In de 55e min. werd Meraj Allahdad op de rand van de 16 m. onreglementair onderuit gehaald en schoot zelf de vrije trap in het net achter de verbouwereerde De Zouaven-doelman. Daarbij zou het voor de frêle ADO-aanvaller niet blijven. Zo’n kleine 5 min. later deed  hij, na een prachtig uitgevoerde ADO-aanval en een voorzet van Luc Schuffelen door in eens de bal op zijn slof te nemen, de gelijkmaker op het scorebord verschijnen (2-2). Eigenlijk het enige mooie doelpunt van de wedstrijd. Ook daarna bleef ADO de bovenliggende partij, met een aantal mogelijkheden om het duel in het voordeel te beslissen. Het ontbrak daarbij aan slagvaardigheid.
De waarheid gebiedt echter ook te zeggen dat De Zouaven, bij de enige keer dat ze na de rust aanvallend een vuist konden maken, de pech hadden dat de bal in de 65e min. tegen de paal belandde.