De vrijwilligster van de maand oktober

24 oktober 2020 21:30


Jos van der Kolk moest echt goed nadenken om de vrijwilligster van de maand oktober aan te wijzen, maar daarin is hij zeer zeker geslaagd. Voor zijn keuze van Paula Dijkkamp vormde zijn eigen carrière als basis. Hij is namelijk jarenlang aanvoerder van ADO'20 2 geweest en weet wat dat inhoudt.
Op de foto neemt Eva, Paula's zus, de bloemen en de lunchbon in ontvangst omdat Paula niet in de gelegenheid was.

Ondanks dat het feit dat je vader Ad en moeder Rita geen voetbalfanaten kunt noemen (maar wel van de gezelligheid houden), zijn hun kinderen dat wel! Paula ging als laatste van de vier in de E-tjes bij ADO’20 op voetbal en dat is nu nog steeds het geval! 
Mijn eerste vraag: “Waarom ADO'20?”
“Gewoon omdat dit de gezelligste vereniging in de IJmond is,” gaf zij aan.
Paula is geen standaard vrijwilligster, maar is de afgelopen 7 jaar ontzettend belangrijk geweest voor de ontwikkeling van de vrouwenafdeling, met in het bijzonder het eerste team.
Tot twee jaar terug was zij ook aanvoerster van ADO VR 1, nu is zij reserve aanvoerster en doet zij met nog een aantal anderen veel voor de activiteitencommissie van de vrouwenafdeling.
Zo schrijft ze samen met Michelle van de Heide ook de wedstrijdverslagen en andere berichten over VR 1 en deed zij met haar zus Eva, alsof je naar de KNVB Amstel Cup loting keek, een bingo loterij voor het minutenspel van VR1 (is een filmpje van op de facebookpagina van de ADO-vrouwen)
Haar hoogtepunt(en) bij onze vereniging zijn meer gezelligheidshoogtepunten, namelijk het kampioenschap van de vierde klasse twee jaar terug, de behaalde promotie van de derde klasse van het afgelopen afgebroken seizoen (VR 1 stond een straatlengte voor op nummer 2) en de vele trainingskampen van de afgelopen seizoenen, waar eigenlijk geen moment getraind werd. De gezelligheid tussen de vrouwenteams vind Paula ook een van de mooie momenten op De Vlotter en daar buiten.
Paula_DijkkaMP.jpgAls het om echte verbeterpunten gaat, moet Paula toch wel even over nadenken. Ondersteuning met meer vrijwilligers(sters) in vele geledingen van de club, b.v. zoals in de kantine, zou wel een verbeterpunt kunnen zijn. Een volgend verbeterpunt, en dat sprak mij erg aan, is een betere connectie tussen de afdelingen  zondag-, zaterdag- en vrouwenvoetbal. “Het moet mogelijk zijn om meer met elkaar te organiseren, we zijn tenslotte allemaal samen ADO'20!” En ik kan alleen maar zeggen het daarmee volkomen eens te zijn!
Dit jubileumjaar hadden de ADO-vrouwen veel activiteiten op papier staan, die door het bekende Corona-maatregelen niet konden doorgaan. “Volgend jaar hopen we er toch een aantal daarvan te kunnen uitvoeren,” wilde Paula nog wel even eraan toevoegen.
Ze gaat, zoals elke vrijwilliger(ster), nadenken wie de vrijwilliger van de maand november zal worden.  Een keuze voor een vrijwilliger die in ieder geval niet uit de Vrouwenafdeling komt en geen vrouw, vriend of familie mag zijn. We wachten in spanning af!
Nadat Paula's zus de bloemen en de lunchbon in ontvangst mocht nemen, luidde haar reactie: ”Oh,  wat lief!”
En dat is leuk om dat in deze bizarre tijden te horen.

Jos Beerse, Voorzitter

De vrijwilligster van de maand wordt mede mogelijk gemaakt door:

vrijwilliger_vd_maand_recl.jpg

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!