De laatste vrijwilligster van de maand in 2020!

29 december 2020 17:15


Hoe kon het ook anders dan dat Cor Smit, de vrijwilliger van de maand november, Katinka Seeburger zou aanwijzen als zijn opvolgster voor de maand december!?
Daar waar Cor ooit bij de ADO’20-FFies zijn vrijwilligersloopbaan begon, is Katinka nu op diezelfde plek volop actief als coördinatrice van ADO’20 JO8, 9 en 10! Daarnaast regelt ze nog het een en ander voor de vrijdagavondwedstrijden (7 tegen 7) van ADO’20 VR30-1, 30-2 en 30-3. En…… als het even kan, voetbalt ze nog graag mee ook.

Katinka is door haar zoons vrijwilligster bij onze vereniging geworden. Ze heeft altijd wel wat voor de vereniging ADO'20 willen doen. “En het is vooral ook leuk om het te mogen doen!” gaf zij aan.
Samen met Jojanneke en Janneke vormen zij de coördinatie van JO8, 09 en 10. Dat is met zijn drietjes heel goed te doen en daardoor heeft ze ook nog tijd om naar haar eigen kinderen te kijken. Dat zou ze ook niet willen missen. “Daar kan ik enorm van genieten,” zoals ze zelf aangaf, om er snel aan toe te voegen: “Vooral van al die blije gezichten……!”
Dat de dames het de afgelopen tijd, ondanks het ontbreken van competitievoetbal, nog druk hebben gehad, werd mij tijdens het gesprek met haar wel duidelijk. Het organiseren van de onderlinge wedstrijdjes op de zaterdagochtenden, de corona penaltybokaal-competitie en het Sinterklaasfeest vergden toch weer behoorlijk wat tijd. 

Graag maak ik van deze gelegenheid gebruik om complimenten uit te delen, niet alleen voor deze dames, maar voor iedereen die in deze bizarre tijden van alles en nog wat regelde: de onderlinge wedstrijdjes, de trainingen die dankzij de trainers en begeleiders vaak gewoon doorgang konden vinden en vele andere activiteiten. Zij zorgen ervoor dat de kinderen toch hun energie kwijt kunnen in deze vervelende tijd en dat is heel belangrijk.

Ondanks het feit dat het dus veel werk is, is het voort Katinka nog steeds genieten geblazen. Als het enige minpuntje noemt zij dat er soms toch een tekort aan mensen is, die wat hand- en spandiensten zouden willen verrichten. Wat meer structuur in de vereniging zou daarbij in haar ogen niet misstaan. Dat moet niet gezien worden als negatieve kritiek, want hoewel er een organigram is die de structuren aangeeft, verwatert dat toch wel na verloop van tijd omdat diverse posities dan door nieuwe mensen zijn ingenomen.
Katinka gaf verder aan dat ze ondanks de Coronatijd vindt dat ADO'20 goed met de jeugd bezig is. Haar twee zoons bezoeken met heel veel plezier de trainingen en gaan vol goede moed telkens naar de onderlinge wedstrijdjes. 

Soms hoor je mensen weleens zeggen: “Ik heb geen tijd om vrijwilligerswerk te doen!” In dat geval  mogen ze best een voorbeeld aan Katinka nemen: ze werkt in de zorg, haar man heeft een eigen bedrijf, samen hebben zij 2 zoons, volgt ze een opleiding tot doktersassistent en is vrijwilligster bij ADO'20. "Hoezo, geen tijd?"
Bij mijn vertrek had ze afsluitend nog een mooie en in mijn ogen treffende opmerking: "We doen het altijd met elkaar, toch!?" Bij die woorden sluit ik mij graag aan en laten we dat ook als ons motto voor 2021 waarmaken.
Katinka gaat samen met haar man (die ook een voetbalverleden bij ADO'20 heeft) nadenken over de eerste vrijwilliger van de maand van het nieuwe jaar.

Tot slot wens ik u allen een gezellige jaarwisseling en een goed, sportief maar bovenal een gezond 2021!

Jos Beerse, voorzitter

De Vrijwilliger van de Maand wordt mede mogelijk gemaakt door:

vrijwilliger_vd_maand_recl.jpg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!