Vrijwilliger van de maand februari

27 februari 2021 17:15


Wij leven in het land waar het mopperen en kritiek uiten lijkt te zijn uitgevonden. Dat merk je vandaag de dag ten tijde van de Coronacrisis maar al te zeer. Daarom is het des te leuker dat Ivar de Boer, de vrijwilliger van de maand januari, zijn opvolgster Daphne Kuiper niet goed kende maar wel heel veel positiefs over haar had gehoord.

Meteen bij het begin van het gesprek met Daphne vroeg ik haar of zij Ivar kende. “Nee, niet persoonlijk, “ luidde haar antwoord, “maar ik heb gehoord dat het een hele enthousiaste en leuke trainer voor zijn spelers is!” Zo zie je maar dat het gelukkig ook anders kan.
Daphne coördineert nu, samen met andere dames, al drie jaar de werkzaamheden die horen bij de kabouterafdeling van ADO’20. Ze is dat gaan doen om betrokken te raken bij de vereniging en op die manier wat te betekenen voor de club. Uiteraard komt het ook omdat haar twee kinderen op voetbal zitten en haar "derde kind" (“Haar man”, zei ze met een glimlach) ook bij ADO'20 actief is. De uit Heerhugowaard afkomstige Daphne had eerlijk gezegd niet zoveel met voetbal, maar ondertussen heeft dit virus haar aardig te pakken. Zo erg zelfs, dat ze nu zelf ook is gaan voetballen op de vrijdagavond bij Vrouwen 30+
Natuurlijk heeft ze in die korte tijd nog geen hoogtepunten meegemaakt, maar kan ze enorm genieten van het plezier dat haar kinderen aan het voetbal beleven. Bijvoorbeeld als haar zoon Daley gescoord heeft en dan niet om het scoren op zich, maar vooral de vreugde die hij eraan beleeft! Haar andere zoon Kay heeft al een keer met het eerste het veld op mogen lopen. Ook het plezier wat toen van zijn gezicht afstraalde verschafte dan Daphne weer plezier.
Ook het Pietenfestival met Sinterklaas, wat alleen voor de kabouters (“zij geloven nog!”) was georganiseerd, leverde vele leuke reacties van de kinderen op. En voor Daphne wederom plezier en een leerzame ervaring.
Op de vraag wat er bij ADO'20 verbeterd kan worden, had Daphne een antwoord dat we allemaal wel zouden willen onderstrepen: “Dat de corona met al die vervelende maatregelen a.u.b. zo snel mogelijk voorbij mag zijn!”  Ze mist de onderlinge wedstrijdjes, ze mist de sociale contacten met de ouders en begeleiders, ze mist de gezellige sfeer bij de club, etc. Middels foto's en filmpjes, die ze van de trainingen maakt en doorstuurt naar de ouders is er nog wel wat contact. Het is en blijft helaas op afstand.
Tijdens ons gesprek hebben we meteen afgesproken dat één ouder van een nieuw lid (circa 4 á 5 jaar oud) een aantal weken op een speciale plek ter ondersteuning van hun kind toch dichtbij het veld mag staan tijdens de trainingen. Overige ouders wachten keurig voor de poort waar de kinderen door o.a. Daphne worden opgehaald en weer teruggebracht.

Als afsluiting had Daphne eigenlijk niet zoveel toe te voegen, op één wens na: “Dat ADO'20 nog vele jaren een prachtige vereniging mag zijn!” Daarbij sluit ik me vanzelfsprekend heel graag bij aan. Natuurlijk zijn we allemaal benieuwd wie Daphne zal aanwijzen als de vrijwilliger van de maand maart. De spelregels die daarbij gelden heb ik met haar nog even doorgenomen, dus dat komt helemaal goed.

Daphne.jpg

Op de foto is Daphne te zien tussen de kabouters en hun trainers met de lunch bon van Grand Café Van Ruysdael en de bloemen van R & R Flowers in haar handen.

Jos Beerse, voorzitter

De vrijwilliger van de maand wordt mede mogelijk gemaakt dank zij
vrijwilliger_vd_maand_recl.jpg


Daphne_Bloemen.jpg
Reactie van Daphne
Bloemen hebben een mooie plek gekregen en de bon gaat goed besteed worden . ☺️
Op naar nog meer mooie voetbaljaren!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!