De KNVB en de Regio Cup

26 maart 2021 10:30


Er zijn nog al wat verenigingen die gerede twijfel hebben omtrent het deelnemen aan de Regio Cup van de KNVB. Zo mogen "nieuwe" spelers niet aan de Regio Cup-wedstrijden van hun "nieuwe" vereniging deelnemen en kunnen de duels dus niet gebruikt worden als voorbereiding op seizoen 2021-2022.

De KNVB blijft hoop houden op het doorgaan van de Regiocup. De voetbalbond schuift de bekendmaking van de indelingen op naar uiterlijk 9 april. Het toernooi van de nationale voetbalbond is voor jeugd- en seniorenteams.
"We zorgen dat we alles klaar hebben om direct te kunnen starten zodra de maatregelen het toestaan”, laat de KNVB. In principe doen alle teams van elke club mee aan de Regiocup. De clubs kunnen zich wel uitschrijven.
Het is echter zeer de vraag wanneer ‘de maatregelen het toestaan’. In de persconferentie van afgelopen dinsdag werden geen versoepelingen bekendgemaakt, waardoor nog altijd niet in groepsverband door personen boven de 27 jaar kan worden getraind. Daarmee wordt een gedegen voorbereiding op de Regiocup of soortgelijke zelf te organiseren regionale toernooien een lastig verhaal.

Bron Voetbal 247

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!