Vrijwilligster van de maand april

29 april 2021 18:30


“Oh jeetje, ik toch niet! Wat doe ik dan? Ik ben toch geen vrijwilligster. Oh, wat erg!” Dit was, toen ik bij haar op bezoek ging, de kretologie van Annie van Hooff, de vrijwilligster van de maand april.

Dat alle vrijwilligers, vrijwilligsters en leden van ADO elkaar niet kennen, is eigenlijk niet zo vreemd! Daarom moest Stef Langedijk dan ook bij zijn vader en moeder te rade gaan. Na wat vragen en meedenken van zijn ouders kwam hij uiteindelijk bij Annie van Hooff terecht.  Ook Annie kent Stef niet persoonlijk, maar zij wist wel dat zijn vader en oom een interieurbedrijf hebben. Zo merk je maar weer hoe familiair ADO'20 in elkaar zit.
Annie is al jaren een trouw bezoeker van ons sportpark. Dat begon al tijdens de voetbalcarrière van haar man Gerrit en werd vervolgd met een periode vanaf de midden jaren tachtig, toen Gerrit eerst leider werd van het tweede en daarna van het eerste. Op De Vlotter was zij al die jaren zijn steun en toeverlaat.
Dat Annie, samen met Irma Stoker en Wil Mooij,  nu al ruim twintig jaar bij elke wedstrijd de lunchpakketten voor de spelers van het eerste klaar maakt en bij elke thuiswedstrijd in de instructieruimte de lunch voor spelers en begeleiding verzorgt, daar had zij geen notie van. “Jeetje, doe ik dat al zo lang?”
Annie helpt ook al meer dan 15 jaar zo'n 20 zondagen per seizoen in de businessclub en dan het liefst achter de bar, maar ook na afloop het opruimen van de instructieruimte en businessclub hoort bij haar taken.
Zij ziet dat overigens niet als een taak, want zij is vrijwilligster (hoewel ze zelf van mening is dat het niet zo is) omdat zij het gewoon leuk vindt. “Ik zou het vreselijk vinden als ik het niet meer zou kunnen. Ik moet er niet aan denken!” Zij kijkt er dan ook naar uit om weer snel bij de eerst volgende wedstrijd bezig te kunnen zijn.
Hoogtepunten heeft Annie in al die jaren voldoende meegemaakt. Alle kampioenschappen waren bijzonder, elk had telkens weer een speciaal tintje, maar er springt er niet één echt bovenuit. Tijdens het afsluitend weekend in Valkenswaard (juni 2001) werd op het veld van VVOG de amateur-KNVB beker gewonnen, waar na afloop de rode badjassen in ontvangst genomen werd. Ook dat was top! En vooral als Annie over de afsluitende weekends van het seizoen begint, wordt de lach op haar gezicht nog groter. Prachtige herinneringen aan de Ardennen, Arcen, Majorca, noem maar op, komen naar boven.
Kan er nog wat verbeterd worden bij ADO'20? Weer was een echt Annie-antwoord het gevolg: “Jeetje, dat weet ik niet. Oh wat erg, maar ik weet het echt niet!”
Tot slot  de vraag of zij nog iets aan het gesprek had toe te voegen. Er volgde de te verwachten reactie: “Jeetje, dat ik vrijwilligster van de maand ben geworden. Oh, wat erg! En wat ik al eerder heb gezegd dat ik weer heel graag en heel snel naar De Vlotter kan.”
Toen ik weg ging, riep ze nog wel dat ze gauw een paar vriendinnen ging bellen.
Volgens mij zal dat zeker ongeveer zo gegaan zijn:
“Hallo ………… Jeetje, weet je wat ik geworden ben? Vrijwilligster van de maand april. Oh, wat erg hè!”

Annie, hoe klein jij het ook vindt wat je inbreng is, wat jij voor ADO'20 hebt gedaan en nog steeds doet, is van grote betekenis voor onze vereniging.

Ondertussen heeft  Annie de bloemen R&R Flowers en de lunchbon van Ruysdael in ontvangst genomen en  gaat nadenken wie de vrijwilliger van de maand mei zal worden.

Jos Beerse, voorzitter

vrijwilliger_vd_maand_recl.jpg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!