De laatste vrijwilliger van de maand 2020-2021

31 mei 2021 10:00


De eerste reactie is altijd weer verrassend, zo ook met de vrijwilliger van de maand mei: Cor Smit. Deze meervoudige vrijwilliger werd aanbevolen door Annie van Hooff. Toen ik tegen Cor zei dat hij vrijwilliger van de maand was geworden, luidde zijn reactie:”Ooh nee toch, dat hoeft toch niet.”

Cor is al van vanaf 1978 als vrijwilliger bij ADO'20 betrokken. Zijn zoon Jacco ging toen op voetbal en Cor werd zijn leider en trainer. Daar bleef het niet bij, want na verloop van tijd was hij ook als oefenmeester actief bij andere amateurverenigingen, zoals St. Adelbert en  Dynamo.
Rond 2000 kwam Cor weer terug op het oude nest, want er waren meerdere problemen met het elektra op De Vlotter. Cor werd ervoor gevraagd en nog steeds is hij een van de mannen die het elektra onder zijn beheer heeft, zoals het aanpassen van de armaturen en schakelaars t.b.v. de Led-verlichting, die de afgelopen maanden bij ADO’20 is gerealiseerd. Ook maakte Cor zijn comeback als trainer, eerst van het 2e en later van het derde, wat toentertijd een opleidingsteam was. Zo’n 10 jaar geleden nam  Cor ook plaats in de Technische Commissie, waarvan hij sinds enkele jaren ook de voorzitter van is. Dat vindt hij zelf geen eenvoudige taak. Zo is hij als onderdeel van de Technische Commissie verantwoordelijk voor het samenstellen van de seniorenselecties ADO’20 ZO1 en O23, het aanstellen van trainers, verzorgers en begeleiding, wedstrijd- en vrijetijdkleding op orde houden, trainingskampen organiseren, etc., etc.
Bovendien is Cor momenteel ook nog trainer van zijn kleinzoon Kees, die in het afgelopen jaar in JO9-1 voetbalde. Dit doet Cor ook alweer 5 jaar, eerst voor zijn andere kleinzoon Koen en nu dus voor Kees.

Cor heeft vele mooie momenten meegemaakt, maar hij kan het meeste genieten van de ontwikkeling bij jongere spelers. Je ziet ze voetballend vooruitgaan, als team beter worden en op het mentale vlak zie je ze stappen maken. Als trainer bij ADO'20 heeft hij b.v. met het 2e de KNVB-beker voor reserveteams gewonnen, een hoogtepunt. Net het kampioenschap Van ADO 1 van de hoofdklasse, dat hij als als TC-lid van nabij mocht meemaken, vindt Cor dat ook een heel mooi moment.

Als het gaat om verbeterpunten is Cor heel duidelijk. "Wat echt beter zou kunnen, nee, wat beter zou moeten, is hoe we omgaan met het materiaal van de vereniging!" 
Het is heel vervelend als er iets kapot is of stuk is gemaakt en er dan niks wordt doorgegeven. Er ontstaat al gauw een domino-effect, want de volgende die het wil gebruiken zit met de gebakken peren en en denkt: "Oh gaat dat hier zo!"
Lopend  op De Vlotter, en dat gebeurt zeer regelmatig, vindt hij en ook andere personen van de accommodatieploeg regelmatig "zoekgeraakte" goede ballen. Dan vraagt hij zich wel af of die niet gemist worden?? Als voorzitter wil ik deze opmerkingen van Cor maar al te graag onderstrepen. Het is zo zonde van ons verenigingsgeld!

Tot slot wil hij nog een dringende oproep doen (en ook die ondersteun ik van harte): graag aanvulling voor onderhoudsgroep van onze accommdatie!!!
Soms kan de huidige groep al het werk niet meer aan, ondanks het feit dat er een paar personen zijn bij gekomen, maar helaas vallen er ook weer wat af. Dus heb je gelegenheid om af en toe bij te springen, meld je aan! Dat is een grote wens van Cor.

Hij heeft nu 3 maanden de tijd om de vrijwilligster van de maand augustus aan te wijzen.

vrijwilliger_vd_maand_recl.jpg

Dit was de laatste vrijwilliger van de maand van het seizoen 2020-2021,  wij danken alle vrijwilligers(sters), R&R Flowers voor de geweldige bossen bloemen en Grand Cafe Ruysdael voor de lunchbonnen.

Prettige vakantie toegewenst
Jos Beerse, voorzetter

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!