De vrijwilligster van de maand augustus

27 augustus 2021 12:15


Wat is het toch mooi om de vrijwilligster van de maand te verrassen met de heerlijke lunchbon van Grand Café Ruysdael en het prachtige boeket van R&R Flowers. Zij hebben overigens voor het in het zonnetje zetten van deze belangrijke ADO’20-mensen ook hun medewerking voor het seizoen 2021-2022 weer toegezegd.

Om de vrijwilligster van de maand te verrassen, moest ik naar Velsen Noord en wel naar het huis van Irma en Wim Stoker. Ze zijn beiden vrijwilligers bij ADO'20, maar deze keer het ging om Irma.
Toen ze mij voor de deur zag staan, had ze het niet meteen in de gaten waarvoor ik kwam. Maar nadat ik zei dat zij de vrijwilligster van de maand was geworden,  waren de “oh”-s en  “oeh”-s niet van de lucht. Wat was ze verrast en het blozen van haar wangen onderstreepte dat nog eens.
Irma is nu al vele jaren samen met Wil Mooij en Annie van Hooff degene, die de lunchpakketten voor de uitwedstrijden en de lunch voor de thuiswedstrijden verzorgt. Daarnaast is zij ook een van de gastvrouwen van de businessclub en is zij verantwoordelijk voor de was van de wedstrijdkleding van ADO ZO1. Irma is vrijwilligster geworden omdat manlief al heel wat  jaren materiaalman was bij ZO1 en haar taken waren dus een logisch gevolg daarvan.

Hoogtepunten en leuke ervaringen zijn er in overvloed wat Irma betreft, maar het mooiste was toch de KNVB-bekerwinst voor amateurs tegen Kranenburg op het VVOG-veld. Vooral ook omdat het behaald werd tijdens het afsluitende weekend van de selectie vanuit de Kempervennen. Ook de vakanties in Turkije met vele andere leden van de begeleiding, de trainingskampen in Spanje behoren tot haar hoogtepunten. Kampioenschappen die behaald werden, ook geweldig! En wat te denken van de   KNVB-bekerprestaties, vanaf Katwijk, FC Almere en FC Eindhoven tot de wedstrijd tegen Vitesse in het Gelredome, te veel om op te noemen. Eigenlijk spreken ook gewoon de wedstrijden op zich, met de gehele groep met de bus mee naar uitwedstrijden, haar erg aan. Wat ze ook het noemen waard  vindt is dat ze met alle trainers een leuke tijd heeft gehad. Vooral de periode met Rob Witsche springt er boven uit, die maakte altijd wel geintjes wat de sfeer in de ploeg zeker ten goede kwam.

Voor een verbeterpunt moest Irma wel even nadenken, maar toch al gauw kwam ze met het idee om de businessruimte een upgrade te geven. Het is absoluut een mooie ruimte, maar diverse onderdelen zouden vervangen kunnen worden zodat het een wat modernere uitstraling krijgt.

Om tot slot nog iets toe te voegen, vond Irma ook lastig, maar ze gaf aan dat zij het met haar collega's, spelers, technische staf en businessleden bij ADO’20  enorm leuk heeft.
De afgelopen coronatijd hadden zij en Wim wat meer tijd voor familie, vrienden, etc. maar zijn ze weer heel blij dat het voetballen weer mogelijk is. 
Haar laatste uitspraak: "Wij hebben het toch super, hé Wim!" gaf wel aan dat ze het enorm naar haar zin heeft.

Aan Irma de schone taak om de vrijwilliger van de maand september aan te wijzen.


vrijwilliger_vd_maand_recl.jpg

De Vrijwilliger van de Maand wordt mede mogelijk gemaakt door R&R Flowers en Grand Cafe Ruysdael.


Jos Beerse, voorzetter

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!