Klinkende overwinning op Westlandia

10 oktober 2021 18:30


Zonder Henry Opoku (geschorst) en de geblesseerde spitsen Raymond de Waard en Milan Klopper moest ADO op een zonnig sportpak De Vlotter aantreden tegen Westlandia. Na de 1-0 voorsprong met de rust was trainer Roy van der Mije zeker niet tevreden met die stand: "Jullie vergeten jezelf te belonen!" waren zijn gevleugelde woorden tijdens de theepauze.

Verslaggeving_Lou.jpg

DSC_2164.JPG

In de beginfase was al het meteen raak. Opkomend verdediger Ruben Doesburg gaf de bal op maat aan de aanvallend ingestelde middenvelder Sead Mazereku en vanaf ruim 20 m.  liet hij met een 
fraai afstandschot de iets te ver voor zijn doel staande Westlandia-keeper Jack Morauw kansloos (1-0).

DSC_2173.JPG

Ook daarna bleef het betere van het spel in handen van de Superezels, die - in tegenstelling tot het tamme en inspiratieloze duel van vorige week tegen GVV Unitas - op alle fronten hun tegenstander aftroefden.
Westlandia trainer Cesco Agterberg probeerde nog wel het tij te keren door al in de 35e min. verdediger Jesaja Diaz te vervangen door Niek Meijer, maar het was aan het falen van de ADO-voorwaartsen bij doelrijke kansen  te danken dat de Naaldwijkse schade bij de rust tot die 1-0 beperkt bleef. Een vrije trap van Sead Mazreku werd op fraaie wijze door Jack Morauw uit de kruising getikt, Jan-Tesselaar kwam op een voorzet van Ruben Doesburg net een teen tekort, schoot dezelfde Doesburg alleen voor het doel recht in de handen van de Westlandia-keeper en werd er vanuit de tribune "Krijtuh!" geroepen toen Sead Mazreku in vrije positie de bal schampte.

DSC_2182.JPG

Ook in de tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld, hoewel er in het veld aan Naaldwijkse zijde wat lichte irritaties en onaardigheden te constateren waren. Gelukkig wisten de ADO-spelers zich redelijk te beheersen, lieten zich niet provoceren en reageerden op de enige juiste manier: scoren!
Dat gebeurde in de 65e min. met een werkelijk prachtig opgezette aanval, over vele schijven, één keer de bal raken, eindigend met een strakke voorzet van de aan de linker kant opgekomen Ruben Doesburg en door de inkomende Maurizio Brenna doeltreffend afgerond (2-0).

DSC_2221.JPG

Ruim vijf  minuten later was de wedstrijd gespeeld toen Danny Lute op het randje van buitenspel mocht doorgaan en op gelukkige wijze de bal over de doellijn zag rollen. In een uiterste poging probeerde Westlandai-aanvoerder Patrick Batist de bal nog wel van de lijn te halen, maar zijn actie had hij te laat ingezet: de bal was de doellijn al gepasseerd (3-0).
Het laatste kwartier geloofde Westlandia het wel, boekte ADO dus zijn vierde competitiewinst en steeg daardoor naar de zesde plaats in de stand van de Derde Divisie Zondag!

DSC_2203.JPG

Volgende week staat het uitduel tegen het Haagse Quick op het programma. Voor de mannen van trainer Roy van der Mije de gelegenheid om aan te tonen ook in uitduels tot het uiterste te kunnen gaan  en de opgaande lijn nu vast te houden. Voor de ADO-trainer zal het wel puzzelen worden, omdat in het duel tegen Westlandia spits Jan-Willem Tesselaar zich verstapte en ogenschijnlijk met een ernstige blessure voorlopig ook uitgeschakeld zal zijn.

DSC_2211.JPG

DSC_2212.JPG

Opstellingen
ADO'20
Nick Boom, Ruben Doesburg (84 Hussam Doowah), Marvin Boom, Luc Schuffelen, Sem Kroon, Djamai Werkzam (67 Max Nijman), Ted Amson (84 Sam Nijman), Daan Boerlage, Sead Mazreku, Maurizio Brenna en Jan-Willem Tesselaar (59 Danny Lute)
Westlandia Jack Morauw, Giovano van Ree, Steve van Kesteren, Patrick Batist, Can Memisoglu (69 Serhat Cakmak), Desley Bransen, Melvin Visser, Jedsel Markus, Ouanis Kellouh (75 Olek Mrowicki), Jesaja Diaz (35 Niek Meijer) en Kai Verbeek. (69 Kevin Schutte)

De bekwaam leidende arbiter Teuben gaf geel aan Niek Meijer, Ouanis Kellouh en Jedsel Markus (allen Westlandia)

Voor de wederom prachtige fotreportage van Leo Tillmans kijk HIER

Voor het verslag van Rinus van der Lugt in het Noord Hollands Dagblad kijk HIER

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!