Revanche voor ADO'20 ZA1!

16 oktober 2021 19:45

ASV Blauw-Wit Amsterdam - ADO’20 1-7
Na de nederlaag van vorige week, zijn de koppen goed bij mekaar gestoken en is het tijd voor de wedstrijd tegen ASV Blauw-Wit Amsterdam op Sportpark Sloten. Terwijl de scheidsrechter op de fluit blaast, begint het zonnetje te schijnen, wat heerlijk is voor de meegereisde supportersschare.

Na 10 minuten de eerste kans voor ADO, waarbij  een voorzet van Daan van het Klooster op een paar meter van de goal over wordt gekopt door Steef de Winter. ADO voetbalt goed, na terug te zijn gegaan naar 4-3-3 en dat resulteert in een vrije trap welke wordt genomen door Ramon van der Helm. De vrije trap is goed genomen, waarbij de keeper hem knapt pakt, maar Mathijs Krijgsman is er als de, wel bekende, kippen bij en schuift de rebound binnen, 0-1.
Voor de 0-1 zie HIER
Na ongeveer 20 minuten spelen krijgt Blauw-Wit een strafschop omdat er hands wordt gemaakt door de verdediging van ADO. De penaltynemer laat Koen Burger kansloos: 1-1. Blauw-Wit komt langzaamaan in de wedstrijd en krijgt kansen, waarbij de een mooi schot uiteenspat op de deklat.
Een paar minuten voor rust is het dan toch zover, het publiek viel een beetje in slaap, maar de bal komt bij Tijn de Ruijter en hij denkt: ‘Ik haal eens uit’. En hoe, vanaf een meter 20 schiet Tijn de bal snoeihard via onderkant lat binnen, wat een goal! (1-2)
Nadat de mannen het afstandsschot van Tijn hebben gezien, krijgen ze de smaak de pakken! Nog geen minuut later maakt Mathijs Krijgsman een goede actie en schiet de bal perfect in de rechterhoek, 1-3! Een aantal minuten later, fluit de scheidsrechter voor het einde van de eerste helft.
Na de rust kwam Blauw Wit sterk uit de kleedkamers wat resulteerde in een aantal kansen. Nadat de storm was gaan liggen, ging Mathijs Krijgsman op voor zijn hattrick, maar de keeper belette dat feestje.
In de 55e minuut kwam ADO op 1-4 na een knappe aanval vanaf rechts. Nadat Ramon van der Helm een slim overstapje deed, kon Mats van der Kolk hem zo binnen schuiven.
In de 70ste schiet Luc Hardonk de 1-5 knap in de hoek.
In de 80ste minuut scoort Nick Deijle zijn eerste goal van het seizoen!  1-6
In de 88ste minuut komt Mitchell Umans binnen de lijnen. Nadat de rechterkant helemaal open lag gaf Mitchell de bal voor. Na een kluts bal kon Nick Deijle zijn tweede intikken. 1-7.
Hierna vond de scheidsrechter het ook wel best. ADO heeft weer lekker wat vertrouwen kunnen tanken voor volgende week.
Want.........volgende week staat de topper ADO 20 - DEM op het programma!! Na de wedstrijd komt Han Holland de derde helft van een muzikale noot voorzien! Mag u niet missen dus!