Gehavend ADO'20 pakt volle winst bij Quick

17 oktober 2021 17:15

Het is dat Roy van der Meije niet veel haar op zijn hoofd heeft, maar had ie dat wel gehad, dan was het wellicht grijs geworden deze week. Een aardige lijst van spelers die geschorst (Opoku), geblesseerd (Klopper en De Waard ) en niet helemaal okselfris waren (Doesburg, Boom en Tesselaar) waardoor er noodgedwongen een piepjong team in het veld stond. De jonkies deden het goed en snoepten tegenstander Quick de punten af.

Volgens ADO-voorzitter Jos Beerse is de 0-1 zege een gestolen overwinning. Dat ben ik niet met hem eens. Quick krijgt over de gehele wedstrijd weliswaar een handjevol kansen, waarvan de grootste al in de vierde minuut, daarover later, maar gestolen is de winst zeker niet. De rode kaart, die scheidsrechter Sven Spaan geeft aan Bilen voor het onderuithalen van de doorgebroken Postma, is het breekpunt van de wedstrijd. Met een mannetje meer is ADO veel gevaarlijker al is het bewonderenswaardig dat Quick de aanval blijft zoeken met 10 man. Maar echt gevaarlijk worden de Haantjes niet.

Al in de vierde minuut spektakel op Nieuw Hanenburg. Uit een gevaarlijke corner belandt de bal via de onderkant van de lat en de binnenkant van de paal in handen van doelman Boom. Dat is even schrikken; voor hetzelfde geld valt ie zo binnen. In de eerste helft zien we een sterker Quick dat meer de bal heeft en twee grote kansen krijgt. Eerst kopt Boshoff, geheel vrijstaand, de bal over en niet veel later schiet De Kruijf de bal over de goal. Daar komt ADO, dat bij tijd en wijle wat slordig speelt, twee keer goed weg.

Nick Boom: houdt de nul

Nog voor de rust speelt Amson de bal te zacht terug en moet doelman Boom redding brengen. Hij is attent en voorkomt erger. En vlak voor de theepauze krijgt ADO twee enorme kansen. Eerst is het Postma die uitbreekt en vlak daarna Brenna maar tot twee keer toe laat doelman Puister zien uit het juiste keepershout te zijn gesneden. De 0-0 ruststand is een goede afspiegeling van de verhoudingen op het veld.

Sem Kroon: foutloos

In de tweede helft zien we een sterker ADO. Het zelfvertrouwen groeit, de slordigheid is weg en er komen kansen voor de Heemskerkers. Allereerst voor Mazreku. In plaats van direct te schieten, besluit hij nog een mannetje te passeren maar wordt naar de zijkant gedrongen; weg kans. In de 58e minuut wordt Postma diep gestuurd. En alleen door middel van een overtreding kan Bilen hem afstoppen. Van grote afstand beslist de referee dat het geen strafschop is; hij legt de bal net buiten de zestien meter. Maar hij trekt wel de rode kaart en dus moet Quick met 10 man verder.

Joinkie Hidde Postma: goede tweede helft

Met een mannetje meer ruikt ADO kansen op een overwinning. Het moet echter beducht zijn voor de uitvallen van de Haganaars, die een extra aanvaller inbrengen en op de aanval blijven spelen. De ruimtes worden groter en het jonge aanvalsduo van ADO, Postma en Brenna, krijgt kansen. De goal valt uiteindelijk in de 87e minuut. De Haagse verdediging brengt redding door de gevaarlijke Postma af te stoppen ten koste van een hoekschop. De door Amson genomen corner wordt door Brenna  doorgekopt en bij de tweede paal staat goudhaantje Lute helemaal vrij en dat betekent: 0-1.

goudhaantje Danny Lute: 0-1

Quick dringt nog wel aan, maar de ADO-verdediging, onder leiding van de foutloos spelende Kroon, staat goed. Een fraaie en zeker niet gestolen zege brengt ADO in de subtop van de Derde Divisie. En dat geeft met het oog op de bekerwedstrijd tegen Barendrecht een goed gevoel.

Opstellingen:

Quick: Jari Puister, Yusuf Bilen, Kai van Hese, Pepijn van Zwieten de Blom, Marc Boshoff, Philip Kouwenhoven, Rachid Bouyaouzan, Rick Burgering (65' Lennaert Massar), Steven de Kruijf, Thomas van Haaften en Nabil Haddadi (75' Jaap Fischer).

ADO'20: Nick Boom, Sam Nijman (72' Danny Lute), Max Nijman, Sem Kroon, Luc Schuffelen, Djamai Werkzam (65' Gerlison Prudentia), Ted Amson, Sead Mazreku, Daan Boerlage, Hidde Postma (90' Marvin Boom) en Maurizio Brenna (90' Hussam Doowah).

Scheidsrechter Spaan geeft geel aan Kouwenhoven (Quick) en Boerlage (ADO'20) en rood aan Bilen (Quick).