ADO'20 ZA1 redt het niet in de derby tegen DEM

24 oktober 2021 13:15

ADO’20 - RKVV DEM 0-2
Jaja, dit zijn dé dagen waarvoor je als supporter naar de club komt, waarvoor je ooit hebt gekozen om op voetbal te gaan en waarvan menig hart sneller gaat kloppen. Zaterdag stond de derby tegen RKVV DEM op het programma, wat altijd een wedstrijd op zich!

De eerste 10 minuten van de wedstrijd zijn beide teams fel en wordt vooral op het middenveld uitgevochten wie het initiatief neemt in de wedstrijd. Na een aantal kleine kansen voor beide teams is de eerste echte grote kans is voor DEM, waarbij de verdediging van ADO ver naar voren stapt, waardoor Rick Stals alleen voor Koen Burger komt en de bal rustig afrond, 0-1.
En een aantal minuten later, in de 30e minuut, komt DEM op 0-2, waarbij Daan Joosten (DEM) feller is in de kluts op de rand 16, waardoor de bal vol de kruising in vliegt. De laatste minuten in de eerste helft speet het spel zich vooral af op het middenveld en na precies 45 minuten fluit de scheidsrechter af voor een kannetje limonade met een ruststand van 0-2.
De tweede helft veranderd het spelbeeld niet, DEM heeft toch een beetje de overhand en de strijd wordt gevoerd op het middenveld. Na 30 minuten in de tweede helft is er eindelijk iets te melden, maar de voorzet van Jerrel Pals wordt door de keeper van DEM met moeite over getikt.
5 minuten voor tijd krijgt Mats Castricum een mega kans op de aansluitingstreffer na een fantastische aanval via Koen de Ruijter en Levi Dam, maar hij tikt de bal op 2 meter van de goal naast. Enkele minuten later een gelijke aanval, maar dan van DEM, maar voor leeg doel kan de aanvaller van DEM geen goal maken.
ADO speelt de tweede helft wat beter en komt na een goede actie van Jerrel Pals tot een grote kans voor Mats Castricum, maar die kopt de bal over de goal. In de zeer extra lange tijd, komt DEM nog tot twee grote kansen, maar komt niet tot scoren. En na een minuut of 97 vind de scheidsrechter het mooi geweest en zo eindigt de wedstrijd in 0-2.
Nu eerst even een biertje drinken onder het genot van de zangkunsten van Han Holland en dan de focus naar volgende week, waarbij we op de Vlotter spelen tegen SV IJmuiden om 15:00.

De ‘Fleurig Man of the Match’ is vandaag Mick Fatels.