Vrijwilliger van de maand oktober

30 oktober 2021 13:15


“Oh, en ik doe het nog maar pas kort!” waren de eerste woorden van Monique Limmen, vrijwilligster van de maand oktober. Met deze opmerking geeft ze meteen goed aan dat het niets uitmaakt of je nu ruim 40 jaar vrijwilliger bij de vereniging bent of ruim 2 jaar.
Vader Arie van der Kolk, die dus ruim 40 jaar vrijwilliger is, kent natuurlijk de jongere vrijwilligers niet allemaal, dus kreeg hij een tipje om Monique Limmen als vrijwilligster van de maand voor te dragen.
Die tip bleek een juiste te zijn; deze vrijwilligster is zo als zo velen binnen ADO'20 uit het juiste hout gesneden.

Monique werd door haar voorgangsters, Karin en Esther, gevraagd om de organisatie van het kledingfonds op zich te nemen. Op dat moment was Monique net gestopt met een andere vrijwilligerstaak (buiten ADO'20) dus had ze wel interesse, echter op voorwaarde dat haar zuster Astrid haar daarbij zou assisteren. Toen die op het verzoek ook spontaan “Ja!” zei, was de deal snel gesloten. Ook speelt mee dat dochter Lois in ADO’20 MO15-1 speelt en haar broer Jos ook het nodige voor onze vereniging doet.
Monique_Limmen.jpgMet hulp van broer Jos en zus Astrid lokten we Monique naar haar domein, de ruimte waar alle ADO-kleding is opgeslagen. De vele kreten van verbazing volgden elkaar snel op. Hoogtepunten zijn er natuurlijk in die korte periode van dienst nog niet zo erg veel, vertelde ze,  maar deze verrassing - vrijwilligster van de maand - vormt voor haar zeker al een hoogtepunt. 
Ook ervaart Monique de waardering van trainers/leiders, als ze voor hun werk om een keertje extra naar de kledingruimte moeten komen, als zeer prettig.
Als het om verbeterpunten binnen de club gaat, kijkt ze eerst naar hun eigen werk. Proberen om met de ervaringen die ze in het begin hebben opgedaan, het de volgende keer slimmer, dus makkelijker te doen. Omdat zij en haar zuster Astrid pas met hun taken zijn begonnen, zouden ze een “smoelenboekje” van andere vrijwilligers/trainers, etc. heel prettig vinden. Nu moeten ze vaak bij broer Jos te rade gaan om aan de weet te komen bij welk team of afdeling hij of zij hoort. Zo’n “smoelenboekje” zal echter i.v.m. de privacywet niet mogelijk zijn. 
De charme van het vrijwilligerswerk vindt Monique ook dat het niet allemaal gestroomlijnd is, je komt soms voor onverwachte situaties te staan en moet dan kunnen improviseren. Afsluitend zegt ze dat ze het gewoon belangrijk vindt om vrijwilligerswerk te doen, nu dus bij en voor ADO'20.
Op de vraag of ze nog iets aan dit vraaggesprek heeft toe te voegen, geeft ze aan dat eigenlijk al gezegd te hebben: zij wil, samen met haar zuster Astrid, op deze manier een bijdrage leveren aan de voetbalvereniging ADO'20. Tot slot haar laatste uitspraak: “Nogmaals ik ben oprecht ontzettend verrast door deze onderscheiding!”
ADO'20 kan/moet heel blij zijn met twee, zulke spontane vrijwilligsters (en met hen vanzelfsprekend nog vele anderen).
De bloemen van R&R Flowers zijn voor Monique, maar met de cadeaubon gaat ze vast met haar zuster Astrid, en misschien mag broer Jos ook mee, naar Gran Café Van Ruysdael om wat te nuttigen. Daar houdt de familie Limmen ook wel van.
Ondanks het feit dat Monique dus nog niet zolang bij ADO'20 werkzaam is, heeft ze wel al een idee als het gaat om haar opvolger voor de maand december. Wie dat is, leest u over 4 weken wel.

Jos Beerse, voorzitter

De vrijwilliger van de maand wordt mede mogelijk gemaakt door
vrijwilliger_vd_maand_recl.jpg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!