De laatste Vrijwilliger van de Maand in 2021

30 december 2021 20:45


Of ik nu de vrijwilliger(ster) met een smoes naar De Vlotter laat komen of, zoals bij Marloes, gewoon bel met de mededeling dat ze de vrijwilligster van de maand is geworden, de eerste zin die je te horen krijgt is vaak dezelfde:"MAAR IK DOE TOCH NIET ZOVEEL!"
Daar geef ik dan direct maar een antwoord op die voor elke vrijwilliger(ster) geldt: “Als al degenen die niet zoveel doen, helemaal niets meer zouden doen, dan weet ik één ding zeker: ADO'20 zou dan niet meer niet bestaan!”

Marloes Bal is, met een beetje steun van anderen, door Lucas Warren, de vrijwilliger van november, als zijn opvolgster voorgedragen. Marloes is circa 6 jaar geleden als zovelen als teamleidster begonnen, toen hun oudste zoon Thijs, nu spelend in JO15-2, bij ADO'20 ging voetballen. Na circa 3 jaar stopte ze daarmee en is nu op zaterdag actief bij het wedstrijdsecretariaat. Middels haar beroep als secretaresse weet ze maar al te goed dat ze, net als bij het bedrijf waar zij werkt, op het wedstrijdsecretariaat de eerste persoon is die, onze vereniging vertegenwoordigt.
Voordat ze 's zaterdags met haar werkzaamheden  begint, kijkt ze ook de kleedkamers even na of die netjes zijn achtergelaten. En het mag gezegd worden: dat gaat steeds beter, vindt Marloes.
De mooie momenten ervaart Marloes vooral van de kleinste spelers(sters). Het is echt genieten als die uitgetraind en of gevoetbald zijn en met opmerkingen komen als: “Ik heb 3 doelpunten gemaakt” of “Ik heb een heel hard schot gegeven”, noem maar op. Dat geldt trouwens ook voor het zinvol en begripvol beantwoorden van vragen en helpen van de tegenstanders die nog niet zo bekend zijn op De Vlotter.
Het enige en grootste verbeterpunt dat Marloes noemde, was dat er vaak gemopperd werd over douches die niet goed functioneerden. Maar ze heeft van de week op onze site al gelezen dat die net vernieuwd zijn en er nieuwe douchepanelen gemonteerd zijn. Heel berijpelijk dat ze daar heel blij mee is.

vrijw1.jpg

Voor de rest loopt het gewoon goed, gaf ze aan. Het secretariaat ziet er over het algemeen goed en netjes uit, en zo niet? "Dan halen we er wel een doekje over".
Marloes, geboren in Nieuwegein, is al jaren woonachtig in Heemskerk. Eerst in Breedweer, maar sinds een aantal jaren in Broekpolder, op de grens maar wel net in Beverwijk. Bij de verhuizing stelden zonen Thijs en Joost  (voetballend in JO13-1) als voorwaarde dat ze wel bij ADO'20 mochten blijven voetballen.
Marloes denkt, maar weet het eigenlijk wel zeker, dat de ouders van onze jeugdleden alle vrijwilligers(sters) die zich het afgelopen jaar en ook de jaren ervoor hebben ingezet voor onze vereniging enorm dankbaar zijn. Ze probeert daarom ook haar kinderen het belang van het vrijwilligerswerk mee te geven. Dat is bij de oudste van de twee, Thijs, al aardig gelukt. Hij assisteert Cor Smit bij het trainen van JO10-1.

Uit bovenstaand blijkt dat ADO’20 er weer een vrijwilliger bij heeft. Eén van de velen dus. Gelukkig hebben we er nog heel wat meer, maar dat is ook nodig. We moeten met elkaar dankbaar zijn dat er zoveel zijn en laten we dit, net als Marloes, allemaal op onze eigen manier doorgeven aan de volgende generatie. Zoals Lucas Warren, de vorige vrijwilliger van de maand, al aangaf:”De nieuwe vrijwilligers(sters) zijn de oudere vrijwilligers(sters) van de toekomst!”
Namens het bestuur dank ik alle vrijwilligers(sters) voor hun bijdrage en inzet in de afgelopen hectische jaren, wens hen een gezellige jaarwisseling  en een sportief en gezond 2022!

Jos Beerse, voorzitter

De vrijwilliger van de maand wordt mede mogelijk gemaakt door
vrijwilliger_vd_maand_recl.jpg
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!