Vrijwilliger van de maand maart, Dennis van Hooff

31 maart 2022 14:45


“ADO'20 is mijn vereniging, sinds het moment dat mijn twee jongens bij de club gingen voetballen, ben ik in het vrijwilligerswerk gerold. Maar natuurlijk liep ik al jaren aan de hand van mijn vader op De Vlotter rond.” Dat was de eerste reactie op de vraag: “Hoe is het gekomen? nadat ik Dennis van Hooff gemeld had”, dat hij genomineerd was als vrijwilliger van de maand maart.

“ADO'20 is als een vriendenclub, waar ik het nu al jaren zondags bij thuiswedstrijden van het eerste met mijn vrienden erg gezellig heb,” vervolgde hij. Om daar meteen aan toe te voegen: “Maar ook zaterdags ben ik er ook veel bij, draai mee in het wedstrijdsecretariaat en kijk ook graag naar de wedstrijden van ZA1.”
Dennis maakte bij ADO meerdere hoogtepunten mee, maar het eerste dat Dennis noemde was het kampioenschap enkele jaren geleden van JO17-2. Samen met Paul Kruijver werden ze als leiders met dat team kampioen en dat ook nog eens in een wedstrijd tegen DEM. Het kampioenschap van ZO1 heeft ook veel indruk gemaakt. Dat hij en zijn vrienden daarvoor een weekend naar Engeland moesten afbreken, namen ze op de koop toe. Eén van zijn maten bleef echter achter om naar een wedstrijd van Manchester United te gaan kijken. Wie de tegenstander was weet Dennis niet meer. “Maar dat weet die ene persoon nog wel,” gaf hij aan.
Heel droevig maar wel ontzettend indrukwekkend was toen de rouwauto waar zijn overleden vader Gerrit in lag nog voor een laatste keer tot aan het hoofdveld De Vlotter op reed. En daarna de vele spelers, oud-spelers en supporters die Gerrit bij het verlaten van het sportpark hun laatste eer betoonden.
Een verbeterpunt heeft Dennis zeker en dat is de betrokkenheid van de ouders. Hij zou wensen en hopen dat die groter en breder gedragen zou zijn. Nu komen de werkzaamheden te veel op dezelfde schouders terecht. Wat hem ook stoort is dat er vaak wel hulp toegezegd wordt, maar dat de afspraak helaas niet altijd wordt waargemaakt. “Wij zijn een vereniging en geen club waar je je zoon of dochter alleen achterlaat. En daarom zijn we bovenal heel blij met en trots op de mensen die wel veel voor de vereniging willen doen.” Dennis wil er wel meteen aan toevoegen dat hij ADO'20 een hele sociale vereniging vindt, waar je nieuwe kennissen en vrienden kunt opdoen en het geeft veel voldoening om ook iets maatschappelijks te betekenen.
Bij dat laatste sluit ik mij volkomen aan en voeg ik er tot slot heel graag  aan toe dat wij, de vereniging ADO'20, al jaren lang ook heel blij zijn met de sponsoring van Vleuten & Van Hooff. 
Van_der_Vleuten__Van_Hooff.jpg

Op mijn laatste vraag wie vrijwilligster van de maand april wordt, was zijn eerste reactie dat de spoeling zo langzamerhand wel dun wordt. “Maar er zijn er nog een aantal, dus daar kom ik wel uit!” aldus de laatste woorden van Dennis.

Jos Beerse, voorzitter

De vrijwilliger van de maand wordt mede mogelijk gemaakt dankzij:
vrijwilliger_vd_maand_recl.jpg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!