Belangrijke winst ADO'20 ZA1

7 mei 2022 17:15

Zaterdag 7 mei 2022 ADO’20 - United DAVO 4-2
Na de blamage van vorige week, moesten zaterdag echt de punten worden gepakt tegen de concurrent United DAVO. Op onze mooie Vlotter is het, een kwartier later dan normaal, tijd voor de aftrap!

Na vier minuten al de eerste grote kans voor ADO, waarbij Luke de Wit vanaf een meter op de keeper schiet na een goede actie van Tijn de Ruijter. Daarna wordt er bij ADO slecht verdedigd, maar United DAVO weet gelukkig niet te profiteren van geklungel achterin.
Na twee erg smerige panna’s te maken, loopt Tijn de Ruijter richting de 16 m. en schiet de bal stijf in de kruising, 1-0. Ongelooooflijk, wat een goal!
En enkele minuten later krijgt ADO een vrije trap op de rand van het strafschopgebied, wat een koud kunstje is voor onze Ramon van der Helm: 2-0!
Na 32 minuten komt United DAVO door een klinkklare buitenspelgoal op 1-2. Helaas, zeer kort voor rust komt, na geklungel achterin, United DAVO zelfs op 2-2, waarna de scheidsrechter meteen fluit voor de limonade.
Tijn.jpgDe tweede helft speelt de eerste 20 min. zich vooral af op het middenveld, waarbij beide teams niet echt tot grote kansen komen. Eindelijk, na 78 minuten is het zover! Na een goede pass van Mats van der Kolk, komt Tijn de Ruijter (foto) 1-op-1 met de keeper en blijft ijskoud: 3-2!
Lekkker hoor, na een goede actie van Mats van der Kolk kan Joshua Kruijver zo de bal binnenschuiven voor een 4-2 voorsprong! En na 90 minuten vindt de scheidsrechter dat het mooi geweest is en fluit af voor de wedstrijd!
Een goede en broodnodige overwinning voor de mannen met dank aan Henk Zinhagel, die vandaag het roer overnam van onze trainer Roeland Bosman.
Met 15 punten zijn we United Davo (14 punten) voorbijgestreefd!
De ‘Fleurig’ Man of the Match is Tijn de Ruijter!
Minutenspel: 22 - 26