Schamele winst op degradatiekandidaat

8 mei 2022 21:15

Net als het heenduel in Hoorn was er sprake van weinig opzienbarend voetbal bij ADO’20-Hollandia. Het verslag van toen: “Derde Divisievoetbal op een doordeweekse avond. Het veld is beroerd, het is koud, een scheidsrechter die hautain loopt te fluiten en weinig publiek. Wie doe je hier een plezier mee? Maar als je na 90 minuten op het scorebord kijkt en je ziet 0-1 staan, dan maakt het een hoop goed.” is eigenlijk voor een groot deel ook van toepassing op datgene wat zich zondag op sportpark De Vlotter afspeelde.

Ook de eerste 45 minuten viel er voor zo’n 350 toeschouwers op een zonovergoten sportpark De Vlotter weinig te genieten. ADO was veelal in balbezit en de wedstrijd speelde zich vooral af op de helft van de Hollandianen. De Superezels maakten echter de fout om in een te laag tempo te spelen en bezondigden zich aan te gemakzuchtig en slordig rondspelen van de bal. De weinige keren dat er gevaar dreigde voor het Hoornse doel kwam vooral van de rechter kant. In de 11e min. legde Ruben Doesburg de bal op de penaltystip panklaar voor Sead Mazreku. De ADO-middenvelder knalde de bal echter keihard tegen de lat. Daarna volgden er een aantal ADO-corners op rij, echter allemaal zonder resultaat.

DSC_5859.JPG

Pas zo’n 10 min. later was het weer Ruben Doesburg die op rechts vrij kon doorgaan, maar zijn voorzet bij de eerste paal op Luc Schuffelen werd ternauwernood geblokt.
Dat Hollandia pas in blessuretijd zijn eerste hoekschop mocht nemen, zegt genoeg over het gebrek aan aanvallende Hoornse kwaliteiten. Al met al werd een matige eerste helft afgesloten met een teleurstellende 0-0 stand.
Ook het tweede deel van de wedstrijd verschilde niet veel met wat er daarvoor gebeurde. ADO heerste zonder echter te imponeren. In de 60e min. leek dat eindelijk te veranderen. Een voorzet, wederom van de rechter kant en wederom van Ruben Doesburg werd door Milan Klopper in eens op zijn slof genomen en de 1-0 voorsprong was een feit.

DSC_5862.JPG

Je zou verwachten dat Hollandia daarna zou moeten komen, waardoor er voor de ADO-aanval eindelijk meer ruimte zou ontstaan. Het team van trainer Anand Jagdewsing was echter niet in staat om meer dan een paar speldenprikjes richting ADO-doel uit te delen. In de 63e min. schoot Omar Nait Aicha in de handen van Nick Boom en kon de ADO-keeper vijf minuten later met zijn voet een inzet van Boyd Stevens keren. Daarmee had de in het groen gestoken Hoornse ploeg het kruit wel verschoten en was het aan ADO om de 1-0 voorsprong uit te breiden. Dat het niet lukte was vooral te danken aan Hollandia-goalie Schuurman die zeker lijkende scores van Ted Amson en Jan-Willem Tesselaar wist te voorkomen.
In de door arbiter Van Kommer ruim toebedeelde blessuretijd was het echter nog aan Henry Opoku te danken dat hij met een wilde trap ten koste van een corner de ADO-overwinning veilig kon stellen. En net als op 9 maart j.l. in Hoorn had ADO’20 aan één doelpunt genoeg voor winst op Hollandia in gezapig duel.
Grootste winst was echter wel dat de Superezels nog steeds meedoen in de strijd voor een plaats in de nacompetititie. Zondag 15 mei moeten er in en tegen laagvlieger Hoogland zeker mogelijkheden zijn voor een goed vervolg!