ADO'20 vermorzelt Gemert

26 september 2022 14:30

De trein die ADO'20 heet, dendert maar door. Vandaag is Gemert het slachtoffer. De Brabanders krijgen met 1-6 op de broek. En het is niet geflatteerd.

ADO'20 blijft maar winnen. Op zondag 18 september wordt Blauw Geel'38 op een 4-1 nederlaag getrakteerd; op woensdag 21 september speelt ADO'20 in het bekertoernooi een spannende wedstrijd tegen VVSB en wint terecht met 3-0 en vandaag is Gemert het slachtoffer van de Heemskerkse dadendrang. De Superezels leggen in de eerste helft een echt hele goede pot op de mat en spelen de tegenstander helemaal stuk. Na de 1-6 van Doesburg vinden de Heemskerkers het wel genoeg, anders valt de score nog veel hoger uit.

Ruben Doesburg: 1-6

In zijn voorbeschouwing waarschuwt Lou Koopman nog voor een sterk Gemert, dat ten opzichte van vorig seizoen er niet zwakker op geworden is. Het tegendeel blijkt waar. De Gemertse ploeg oogt bijzonder matig en dat komt niet alleen vanwege de afwezigheid van de trefzekere spits Ralf Kemper, die zich ziek heeft afgemeld. Naast Kemper is ook trainer Reinald Boeren geveld maar het ergste is nog dat ook de pupil van de week ziek thuis is gebleven.

Feyo Glim: 1-0 (schiterend afstandschot)

Gemert start de wedstrijd heel voorzichtig met veel spelers achter de bal. De eerste kansen zijn voor de gasten; Zonneveld en Brenna treffen geen doel. De eerste grote (en wat later blijkt ook de enige) kans is voor Gemert. Gelegenheidsspits Illidge legt de bal terug op Verlinden, die hard de lat boven doelman Grim raakt. Dat is even schrikken, maar daarna begint de grote ADO-show. De eerste goal valt in de 11e minuut en is van grote schoonheid. Doesburg wordt in de diepte aangespeeld en legt de bal terug op Glim, die van zeker twintig meter doeltreffend uithaalt. De bal verdwijnt buiten bereik van doelman Tielemans in de kruising. Categorie Ben's Beauties.

Danny Lute: 0-2

En in de 22e minuut verdubbelt Lute de score. Er gaat een verkeerde terugspeelbal van de Gemertse defensie aan vooraf. Lute pikt de bal op en knalt 'm in de verre hoek: 0-2. ADO is heer en meester en rolt de ene na de andere aanval uit richting het vijandige doel. De 0-3 kan niet uitblijven en blijft dan ook niet uit. Het is een doelpunt uit het ADO-boekje van de laatste tijd. De snelle Doesburg loopt zijn man voorbij en geeft de bal laag en hard voor. Zonneveld komt voor zijn man en drukt de bal met zijn borst over de doellijn: 0-3.

Milan Zonneveld: 0-3

En nog geen minuut later staat de 0-4 op het scorebord. Doelpuntenmaker is Klopper die de bal vanaf randje strafschopgebied binnenknalt. Gemert wordt er moedeloos van en probeert er nog wat van te maken. Dat levert een kort offensiefje op en ook zowaar een doelpunt. Gemert krijgt een corner op rechts en de bal blijft hangen in het zesmeter gebied. Uiteindelijk tikt Verhoeven de bal binnen waardoor de stand iets dragelijker wordt voor de thuisclub. De hoop op een aansluiting is echter van korte duur want nog geen minuut later brengt ADO het verschil weer op vier doelpunten. Eerst schiet Brenna nog via een Gemertse kruin op de lat maar uit de daaropvolgende corner schiet diezelfde Brenna hard binnen: 1-5.

Milan Klopper: 0-4

Na de verplichte 15 minuten rust maakt Doesburg aan alle Gemert-aspiraties een einde. Na een prima pass van Hirasingh ontvangt Doesburg de bal vogeltjevrij voor doelman Tielemans. Die blijft staan waardoor 'Doesie" de hoek voor het uitzoeken heeft: 1-6. De wedstrijd is dan uiteraard helemaal gespeeld. De ADO-invallers (Gencer, Mazreku, Tesselaar en De Waard) proberen het nog wel maar de echte drive is er niet meer.

Maurizio Brenna: uitblinker en maker van de 1-5

ADO pakt dus met fraai voetbal opnieuw een overwinning. Weliswaar tegen een bijzonder zwak acterend Gemert, maar toch. Ik kan het me niet herinneren dat ADO ooit zo een sterke seizoenstart heeft gehad. 19 punten uit 7 competitiewedstrijden plus twee gewonnen bekerwedstrijden. Heel veel beter kan volgens mij niet. We gaan kijken of deze reeks komende zondag tegen Baronie voortgezet kan worden.

Opstellingen:
Gemert-removebg-preview.pngGemert: Stefan Tielemans, Joey Verhoeven, Yentl Meyssen, Kees Brugmans, Jorzolino Falkenstein, Bram Zwanen, Gregory Lammers, Kianu Verlinden, Tigo van Lee en T-shawn Illidge.
Invalbeurten voor: Wout Barten, Mazem Ben Rouba, Safa Kizir, Job Michels en Geert Oerlemans

ADO20_189_-_221.jpgADO'20: Mike Grim, Henri Opoku (64' Jan Willem Tesselaar), Sem Kroon, Daan Boerlage, Yaro Hirasingh, Milan Klopper (46' Ted Amson), Maurizio Brenna, Feyo Glim (57' Sead Mazreku), Ruben Doesburg (57' Raymond de Waard), Milan Zonneveld (64' Mehmet Gencer) en Danny Lute.

Scheidsrechter Willem Kuintjes geeft geel aan Zwanen (Gemert) en Gencer (ADO'20)