Geflatteerde nederlaag ADO'20 VR1

26 september 2022 10:00

RKSV Nuenen VR1 – ADO’20 VR1 5-2 (2-2)
Na de succesvolle bekercampagne, mochten we deze zondag aantreden voor de eerste competitiewedstrijd in de 1e klasse C. 155 km met de bus (met ietwat vertraging) uit naar het verre Nuenen. Dit team is vorig jaar net aan gedegradeerd uit de hoofdklasse en heeft in de voorbereiding een aantal indrukwekkende resultaten neergezet.

We leken gefocust en de sfeer zat er goed in, maar na 2 minuten werd de eerste tegengoal al in het streep gekruist. Ruggen recht en door. We kregen iets meer grip op het beweeglijke middenveld van Nuenen, en creëerden enkele kansen. Een schot van Melissa werd nog door de keeper gepakt, maar Sanne was er in de rebound als de kippen bij om de 1-1 binnen te schieten. Vlak daarna was het echter alweer 2-1. Na een snelle aanval via links werd de bal uiteindelijk op de 16 gelegd, waarna de inkomende middenvelder deze beheerst in het hoekje schoof. Toch gingen we met een gelijkspel de rust in. Na een corner van Rosa werd Kaylee’s kopbal in eerste instantie nog van de lijn gehaald, maar de rebound kon ze daarna zelf inknikken.

Met een goed gevoel de tweede helft in dus, maar ook nu moesten we weer (te) snel een tegengoal incasseren.  Een corner vloog over iedereen heen, maar voorbij de 2e paal stond een tegenstander die de bal nog raar wist te raken. Deze viel over Joëlle heen en zo liepen we weer achter de feiten aan; 3-2. Toch toonden we ook hierna weer veerkracht. Rosa werd op snelheid weggestuurd en leek op de weg naar de gelijkmaker. Zij werd echter omvergelopen door de uitkomende keeper en onze Belgische scheidsrechter wees gedecideerd naar de stip. Na wat commotie, een rode kaart voor de coach van de tegenstander en een grens die toch besloot zijn vlag omhoog te steken, werd de pingel echter geannuleerd.
Hierna probeerden we nog wat aanvallender te gaan voetballen, om zo toch nog de gelijkmaker te forceren. We kregen nog wel enkele kansen, maar hij viel helaas niet meer goed. Nuenen maakte daarentegen slim gebruik van de ruimtes die er ontstonden en zij konden zo uitlopen naar 5-2. Uiteindelijk een ietwat geflatteerde einduitslag, maar het was wel duidelijk dat Nuenen in veel opzichten nog een stapje verder is. Toch konden we een tijd goed meekomen en hebben we keihard gewerkt met z’n allen.
De sfeer in de bus terug was dan ook meer dan prima en volgende week weer nieuwe ronde nieuwe kansen: Om 11:00 thuis tegen Winkel VR1.