De ADO'20-trein dendert maar door.

20 november 2022 20:15


De ADO'20 trein dendert maar door. Vandaag winnen de superezels met 2-0 van het Haagse Quick. Een reguliere overwinning die met enig geluk een stuk hoger had kunnen uitvallen.

door_Peter_Hekman_.jpg
De ADO'20-trein dendert maar door. Vandaag wordt het Haagse Quick aan de zegekar gebonden en wordt er op de koude en natte Vlotter een 2-0 zege geboekt. Deze had met enig fortuin een stuk hoger kunnen uitvallen. Met name ADO-spits Zonneveld heeft vandaag het vizier niet op scherp staan. Vorige week de matchwinner; vandaag de pechvogel. Aan de andere kant steekt de Quick-doelman Zunderdorp in uitstekende vorm en voorkomt een handvol doelpunten.

 ADO-spits Milan Zonneveld: pech

In de negen voorafgaande duels wint ADO'20 'slechts' drie maal waardoor Quick een lastig te bespelen tegenstander blijkt te zijn. Tot vandaag. De blauw-wiite brigade uit Heemskerk is vandaag heer en meester en de 2-0 overwinning is een matige afspiegeling van de veldverhouding. In de eerste helft zien we een uitstekend spelend ADO'20 dat net als in de thuiswedstrijd tegen sv O.S.S. binnen een paar minuten de wedstrijd beslist. Is het in de 10e minuut eerst nog Zonneveld die in kansrijke positie mist; in de 27ste minuut staat er 1-0 op het scorebord. ADO krijgt een vrije trap aan de rechterkant van het veld die door Boelage strak wordt ingebracht. In de drukte voor de goal is het Hirasingh die de bal over de lijn kopt: 1-0. De ADO-linksback wordt bij de inzet echter hard aan het hoofd geraakt en moet met een al dan niet gebroken neus het vele verlaten. Zijn vervanger is Tesselaar. 

 Yaro Hirasingh: 1-0

Niet veel later noteren we de 2-0. De corner, wederom van rechts en wederom van de voet van Boerlage, wordt door Brenna binnengekopt. Deze stand moet eigenlijk uitgebreid worden in de 31e minuut. We zien een schitterende aanval over vele schijven waarbij de bal terecht komt bij Zonneveld die vallend inkopt. De bal gaat echter net naast maar had, zoals dat heet, een beter lot verdiend. 

 Maurizio Brenna: 2-0
In het begin van de tweede helft zien we een oppermachtig ADO dat de ene na de andere kans om zeep helpt. Opnieuw is het de ADO-spits Zonneveld die het net niet kan vinden en de uitblinkende Quick-doelma Zunderdorp op zijn weg vindt. In de 59ste minuut neemt Doesburg een afgeslagen bal in een keer op de slof maar opnieuw staat Zunderdorp goed opgesteld. Het is te prijzen dat Quick blijft knokken voor een beter resultaat. De verdediging, met Kroon en Boerlage in de hoofdrollen, staat echter als een huis en doelman Grim hoeft feitelijk maar een keer echt in actie te komen door de bal over de lat te tikken. Hij houdt opnieuw de nul en dat is een kwaliteit niet alleen van hem maar van de hele ADO-defensie.

 Daan Boerlage: dubbele assist

ADO wint dus opnieuw in een wedstrijd die kwalitatief een stuk beter was dan de pot van vorige week tegen JOS Watergraafsmeer. 15 gespeeld en 43 punten; het kan niet op. Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen UDI'19 en daarna volgen nog twee thuiswedstrijden voor de winterstop; eerst UNA en daarna Groene Ster. 

 Aanvoerder Ted Amson: Man of The Match

Opstellingen:
ADO'20: Mike Grim; Henri Opoku, Sem Kroon, Daan Boerlage, Yaro Hirasingh (24 Jan-Willem Teeselaar); Ted Amson, Feyo Glim, Maurizo Brenna, Ruben Doesburg, Milan Zonneveled (81 Mehmet Gencer) en Danny Lute.
Quick: Patrick Zuiderdorp; Giovanni Linnenbank, Steyn Wijsman, Jaap Fischer (78 Erben Lemmerts), Frank van der Heiden, Rachid Bouyaouzan, Lennaert Massar (46 Eonoch George) , Tom van de Akker (46 Philip Kouwenaar), Augustas Grabazis (83 Issac Dijkhuizen), Pepijn van Zwieten de Blom en Nabil Haddadi. 

De scheids van dienst gaf geel aan Jaap Fischer, Augustas Grabazis, Rachid Bouyaouzan en Philip Kouwenhoven (Quick) en Daan Boerlage, Danny Lute en Ted Amson (ADO'20)

Voor het wedstijdverslag in het Noordhollands Dagblad van Rinus van der Lugt kijk HIER
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!