ADO'20 VR1 te sterk voor Hoogland

21 november 2022 11:30

𝐀𝐃𝐎’𝟐𝟎 𝐕𝐑𝟏 - 𝐇𝐨𝐨𝐠đĨ𝐚𝐧𝐝 𝐕𝐑𝟏 𝟑-𝟏 (𝟎-𝟎)
In het weekend dat de winter zich voor het eerst echt liet zien, mochten we aantreden tegen ÊÊn van onze directe concurrenten; Hoogland VR1. Toen we vanochtend vroeg op de Vlotter aankwamen, lag er dan ook nog een flinke ijslaag op het hoofdveld. Ondanks (of juist dankzij) de kou, lieten we in de warming up al zien er goed in te zitten deze zondag.

Beide ploegen startten dan ook scherp aan de wedstrijd en er ontstond een interessant voetbalgevecht gedurende deze eerste helft. Inge Koedijk (mo20-1) maakte haar debuut op het middenveld en deed dit zeer verdienstelijk. Waar Hoogland ervoor koos om vrij hoog te gaan staan, lieten wij ons inzakken en probeerden vanuit daar onze spitsen te bereiken. Dit leidde in de eerste helft tot enkele kleine kansen aan beide kanten. Wel hadden we onze handen vol aan de rappe en handige linksbuiten van de tegenstander.  Eén minuut voor rust kwamen wij nog het meest dichtbij de openingstreffer, maar een bekeken schot van Rosa werd door de sterke keeper van Hoogland uit het hoekje getikt.
Ook de tweede helft kwamen we goed uit de startblokken en in deze fase drongen we Hoogland steeds meer achteruit. Toch liepen we na 5 minuten vanuit een corner ineens tegen een tegentreffer aan. Flink balen, maar we gingen na deze tegengoal gelukkig gelijk  door waar we gebleven waren. De lange bal van keepster Joëlle kon telkens opgevangen worden door de sterke Sanne en Kaylee, waardoor we steeds meer op de helft van de tegenstander kwamen te voetballen.
Eén van deze hoge ballen (van de voet van Britt) leidde uiteindelijk ook tot de gelijkmaker. Sanne was in het duel het meest doortastend, kon doorlopen op de keeper en schoof de bal binnen. Nog geen minuut later konden we voor de tweede keer juichen. Rosa had een ijzersterke actie in huis op de rechterflank en legde de bal daarna panklaar op het hoofd van de inlopende Nina; 2-1. In de fase hierna ging de tegenstander nog iets opportunistischer spelen, maar stonden we achterin gefocust te verdedigen. Hierdoor konden de Hooglandse aanvallen telkens op het juiste moment onschadelijk worden gemaakt. In de 78e minuut trokken we de wedstrijd definitief over de streep. Rosa kreeg het maar weer eens op haar heupen, slalomde tussen 3 verdedigers door en rondde met links heerlijk af. Hierna voetbalden we de wedstrijd volwassen uit, waardoor er uiteindelijk een mooie 3-1 einduitslag op het scorebord stond.
Hij is een aantal keer voorbij gekomen vandaag, maar het was echt een overwinning van het collectief deze zondag. Iedereen keihard voor elkaar gewerkt, veerkracht getoond en bij vlagen echt goed voetbal laten zien. Hierdoor kunnen we 3 punten bijschrijven en gaan we met een goed gevoel richting volgende week. Dan nemen we het om 13:00 thuis op tegen het nog onbekende Witkampers VR1.
Met speciale dank aan alle supporters die de kou trotseerden vandaag, Jill en Inge voor het meedoen, onze balsponsor Dolf de Wit & Zn. en natuurlijk onze pupil van de week Jamy Verduin!