Nipt verlies ADO'20 VR 1 in enerverend bekerduel

19 januari 2023 22:30

ADO’20 VR1 - Wartburgia VR1 1-2 (0-1). Een wedstrijd die eigenlijk bij Wartburgia gespeeld moest worden, maar op De Vlotter uitgevochten werd.
Na een korte winterstop en een vrij dramatische oefenwedstrijd tegen Purmerend, was het op deze koude dinsdagavond tijd voor de bekerwedstrijd tegen Wartburgia VR1. De ploeg komt uit in de Topklasse, dus we wisten dat we aan de bak mochten. Kaylee moest zich helaas op de wedstrijddag afmelden, maar het goede nieuws was dat cappie Britt na een lange enkelblessure eindelijk weer kon spelen.

Onze trainer wees ons vooraf op zijn 3 S’en:
-Speldiscipline,
-Spelbeleving
-en vooral: Spelplezier.
De tactiek was duidelijk: inzakken, gedisciplineerd verdedigen en waar mogelijk onze kans pakken via onze snelle buitenspelers.
Het werd al gauw duidelijk dat Wartburgia vooral op het middenveld een aantal zeer handige voetballers had staan. Het was deze eerste helft dan ook vooral heel veel rennen. Omdat het achterin goed stond, gingen we uiteindelijk met een minimale achterstand rusten. Rond de 30e minuut wist Wartburgia na een aantal kansen toch de 0-1 binnen te werken.

De tweede helft redelijk hetzelfde spelbeeld, maar wij creeerden uit counters ook een aantal gevaarlijke momenten. Rosa leek op weg naar een 1 op 1 met de keeper, maar werd in deze actie flink onterecht afgevlagd. Wartburgia leek het de laatste fase van de wedstrijd wel te geloven en wij begonnen iets opportunischter te voetballen. In de 88e minuut gebeurde waar eigenlijk niemand meer op rekende: Eva legde een vrije trap perfect over de verdediging heen en de hard werkende Sanne had nog net genoeg energie over om haar knie tegen de bal te zetten: 1-1.  Grote vreugde natuurlijk, maar helaas forceerde Wartburgia een aantal minuten later toch nog een pingel, waardoor er uiteindelijk een 1-2 einduitslag op het scorebord stond.

Dichtbij een ouderwetse bekerstunt vandaag, maar helaas viel het net niet de goede kant op. Het deed soms pijn, we werden soms gekgetikt, maar iedereen heeft 100% gegeven en keihard voor elkaar gewerkt deze wedstrijd. Ondanks het nipte verlies dus toch met een goed gevoel op trainingskamp in Albufeira! Op 29 januari hervatten we de competitie met de inhaalwedstrijd tegen Schijf VR1.