ADO'20 kampioen, feest in Heemskerk! - ADO'20

ADO'20 kampioen, feest in Heemskerk!

7 mei 2023 17:30

Ronald Goedheer

Na zes jaar was er op sportpark De Vlotter weer een kampioensfeest te vieren! Op 30 april 2017 werd SJC met 1-2 verslagen en promoveerde het team, toen onder leiding van trainer Thijs Sluijter, naar de 3e Divisie.
Nu, onder leiding van het trainersduo Roy van der Mije en Mitchell Haijen, werd onder het toeziend oog van zo'n kleine 3000 toeschouwers JOS Watergraafsmeer met maar liefst 5-0 huiswaarts gestuurd. De promotie naar de Jack's League is nu het volgende historische feit in de geschiedenis van de ruim 100-jarige Heemskerkse vereniging.
Het is de tweede keer dat ADO'20 promoveert naar het hoogste niveau van het amateurvoetbal in Nederland. In seizoen 2012-2013 promoveerden de Superezels naar de Topklasse om dat seizoen na een knappe 2e plaats af te sluiten achter kampioen Achilles'29

Verslaggeving_Lou.jpg

Over de wedstrijd zelf kunnen we eigenlijk kort zijn. ADO'20 heerste van de eerste tot de laatste minuut. De Superezels waren constant in balbezit, controleerden het duel, en waren behoedzaam en voorzichtig in de opbouw, op zoek naar gaatjes in de druk bezette Amsterdamse defensie. Het team van trainer Cor ten Bosch kon daar weinig tegenover stellen, of het moest al komen van de snelle en behendige Richie Owusu-ansah.
Toch kwam de 1-0 voorsprong min of meer als een verrassing. In de 23e min. dacht JOS-doeman Bas Schol de op hem terug gespeelde bal rustig te controleren, maar de heel attente ADO'20-spits Milan Zonneveld maakte daar dankbaar gebruik van. Tot verbazing van velen tikte hij onverwacht en heel snel de bal voor de voeten van Schol in het lege doel (1-0).

1-0.JPG

De 2-0 volgde daarna al gauw. In de 30e min. drong Ruben Doesburg met een snelle actie de 16 m. binnen, werd onregelementair afgestopt door Virgil Smith en de bekwaam leidende arbiter Luc Tissingh kon niet anders dan de bal op de penaltystip te leggen. Daan Boerlage zag zijn pingel in eerste instantie gestopt worden door invaldoelman Edwin Sudibyo, maar was in de rebound alsnog trefzeker (2-0). Ook daarna bleef ADO'20 het spel controleren en konden de Amsterdammers daar nauwelijks iets tegenover stellen.
In de tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Wel leek er zo af en toe slordigheid in het op het oog wat hautaine spel van de Heemkerkers te sluipen. De Amsterdammers maakten echter geen moment de indruk daarvan gebruik te willen (kunnen) maken, zodat het begrijpelijk was dat in de 58e min de voorsprong van de Superezels vergroot werd naar 3-0. Na een snelle, individuele actie van Henry Opoku zag die zijn schot in eerste instantie geblokt door doelman Sudibyo, maar in de rebound was de populaire ADO'20-verdediger er als de kippen bij om in de rebound alsnog te scoren.

3-0.JPG

Daarna was de strijd gestreden en deed JOS/W alleen nog veel moeite om de nederlaag niet groter te laten worden. Daarin slaagden de hoofdstedelingen maar ten dele. 
In de 62e min. scoorde Milan Zonneveld, na na een prachtige individuele actie de 4-0 en een klein kwartier voor het einde rondde Milan Kloper op knappe wijze een voorzet van Jan-Willem Tesselaar doeltreffend af (5-0). In de slotfase mocht het een wonder heten dat de eindstand niet 7-0 of 8-0 werd!
Bij zo'n stand van 5-0 had het volgens arbiter Tissingh geen zin om nog extra tijd bij te tellen, dus kon al snel het kampioensfeest op sportpark De Vlotter in alle hevigheid losbarsten!
Het uitdelen van de kampioenshirts was al begonnen voordat de wedstrijd was afgelopen.

shirt.JPG

Onder leiding van speaker Jaap van Aanholt kreeg daarna elke spelers en begeleider een bloemenhulde op de tribune en als afsluiting werd door een vertegenwoordiger van de KNVB de kampioensschaal voor KNVB-boarding aan aanvoerder Ted Amson overhandigd.
Het feest werd daarna gevierd in de kantine, op het bordes en in andere delen van Heemskerk!

alles.JPG

toppers.JPG

alles2.JPG

totaal.JPG

Opstellingen
ADO_removal.ai_0e421214-3275-450a-abe5-f988f9bcc1a3.pngADO'20
Mike Grim, Henry Opoku, Sam Nijman, Daan Boerlage, Danny Lute (85 Yaro Hirasingh), Maurizio Brenna (74 Jan-Willem Tesselaar), Ted Amson, Fey Glim, Milan Klopper (88 Ian Beelen), Milan Zonnveld (85 Luc Schuffelen) en Ruben Doesburg (88 Raymond de Waard)

JOS_remove.bmpJOS Watergraafsmeer
Bas Schol (25 Edwin Sudibyo), Tony Tol, Sam Nijpels, Max Versteeg, Boris Santen, Raymond Fafiani (68 Kevin Huijsman), Richie Owusu-ansah (46 Raven Bergwijn), Evelinio Slijters, Virgil Smith (46 Tim Plemper), Jonathan Richards en Reggie Schaap (68 Hanne Hagarty)

De rustig en bekwaam leidende scheidsrecher Luc Tissingh gaf geel aan Danny Lute (ADO'20) en aan Virgil Smith, Tony Tol en Max Versteeg van JOS Watergraafsmeer.

Toeschouwers: 2775
tribune.JPG

3.JPG

Leo.jpg
Voor een bijzonder uitgebeide fotoreportage van onze clubfotograaf Leo Tillmans kijk   HIER


De verslaggeving van Kees van Dalsum in het Noordhollands Dagblad vind je HIER

Het verslag van het Amsterdamsche voetbal
JOS_W_Amsterdam.png

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!