Club-icoon Sead Mazreku hangt zijn schoenen aan de wilgen - ADO'20

Club-icoon Sead Mazreku hangt zijn schoenen aan de wilgen

12 mei 2023 15:45


Het nieuws was niet geheel onverwacht, maar komt toch hard aan. Sead heeft besloten dat dit kampioenschap een mooi moment was om zijn prachtige carriere af te sluiten.

Als kleine jongen meldde Sead zich op 4-jarige leeftijd aan bij ADO’20. Als snel bleek de kleine en behendige voetballer een groot talent. Via diverse eerste jeugdelftallen werd hij op zijn 8e gescout door Ajax om daarna naar de D1 van AZ te gaan.

sead_az_contr.jpg

Bij AZ tekende hij op 16-jarige zijn profcontract en debuteerde tijdens de verhuur aan Telstar in het betaalde voetbal. In 2013 kwam hij terug bij ADO’20 in het elftal dat in die tijd opzien baarde in de KNVB beker. Sindsdien was hij niet meer weg te denken uit de selectie  en speelde hij inmiddels 215 wedstrijden in het eerste team.
“Het zal even wennen zijn zonder Sead,” geeft Toan Tan, van de technische commissie aan. “In het huidige voetbal komt 9 jaar voetballen op dit niveau bij dezelfde club niet vaak meer voor. Natuurlijk is Sead in de afgelopen jaren ook meerdere malen benaderd door andere clubs, maar hij bleef ons gelukkig al die tijd trouw. Met recht een echte Super Ezel. We hebben in ieder geval al die jaren mogen genieten van zijn inzet en spel en daarnaast is het een echte teamplayer, een jongen met een hart van goud die we als persoon ook zeker zullen missen. Maar wie weet kunnen we hem in de toekomst nog op een andere wijze aan ons binden..” 
In de groepsapp van de selectie maakte Sead zijn vertrek bekend: “Na het behalen van dit mooie kampioenschap, met deze geweldige groep (!) , wil ik via deze weg mededelen dat ik helaas niet met jullie de 2e divisie in ga. Na 5 jaar jeugd ADO’20, tussendoor Ajax, AZ en Telstar, en 9 jaar in het 1e van deze mooie, warme familie club,  is er nu dan een einde aan gekomen. In principe stop ik dus met voetballen, tenzij er nog iets moois op mijn pad komt, maar dan moet het totaal plaatje ook kloppen. Dit was/is de mooiste groep spelers, begeleiding, trainers/medische staf in al die jaren bij ADO’20. Jullie zijn geweldig!❤️ Bedankt!”.

Vanzelfsprekend danken wij als ADO-supporters Sead voor al die mooie en goede jaren bij onze vereniging, een voorbeeld voor velen!.
Aan het begin van het seizoen werd Sead nog door voorzitter Jos Beerse gehuldigd voor het spelen van zijn 200e wedstrijd in onze hoofdmacht.

Sead_200.jpg
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!