ADO'20 O23 op één minuut na kampioen Eerste Divisie

23 mei 2023 21:00

DEM O23 stond samen met ADO'20 O23 bovenaan met een gelijk aantal punten in de competitie, maar onze Beverwijkse buren hadden een beter doelsaldo. Allebei dus nog kans op de titel, er moest door ons gewonnen worden uit tegen Forum Sport en dan mocht DEM hoogstens gelijkspelen uit tegen FC Lisse.

FC Lisse vervulde de sportieve plicht zodanig dat het na 90 minuten nog 1-1 stond, maar met de 4 minuten blessuretijd te gaan, meldde de hotline in de 94ste minuut penalty voor DEM, eindstand 1-2. Wij hadden de teleurstelling weg te slikken en nog een helft voetballen te gaan. Wij wonnen met 2-4.

Terugkijkend op het afgelopen seizoen: dat was zeer aansprekend. Een team om van te genieten, niet alleen qua voetbal maar ook vanwege prima onderlinge verhoudingen en dus een hele goede sfeer. De meerwaarde was, veel voor elkaar over hebben. Daarbij was een kampioenschap verdiend geweest.
Komend seizoen gaan we een paar kanjers missen: Patrick Boon en Gijs en Kees Welboren. Daar is alle begrip voor. Steun en toeverlaat Djamai Werkzam (Aalsmeer), keeper Lucas van Hensbergen (DEM) en Jerrel Pals maken ook geen deel meer uit van ons team. We zullen ze met belangstelling blijven volgen en onderstrepen hierbij de meerwaarde die ze hebben betekend. Ook ons ADO'20 ZA1 aast op enkele van onze spelers.
De nieuw in te passen lichting staat voor een stevige uitdaging. Daarbij hebben we gelukkig weer de steun van scheidsrechter Ruud de Soet als grensrechter en Marcel Schumacher van de TC.

Vol goede moed naar het volgende seizoen !
Henk Voormeer, ook namens Henk Zinhagel.