ADO'20 sluit seizoen in stijl af

28 mei 2023 18:15

ADO'20 heeft het seizoen 2022-2023 in stijl afgesloten. De kampioen wint de uitwedstrijd bij UNA met 1-3 door goals van Zonneveld (2x) en Doesburg. Voor beide teams stond er weliswaar niets meer op het spel maar desondanks legden de twee elftallen nog een aardig potje voetbal op de kunstgrasmat in Veldhoven.

De entree van de spelers van ADO'20 is prachtig. Alle spelers van UNA vormen een erehaag voor de kampioen van de Derde Divisie en gelegenheidsaanvoerder Daan Boerlage krijgt voor de wedstrijd een mooie bos bloemen van zijn UNA-collega Niek van Boekel. Een fraai gebaar.

ADO houdt wat spelers aan de kant vandaag. Sam Nijman en Milan Klopper vanwege klein lichamelijk ongemak en Ted Amson, Mike Grim en Ruben Doesburg beginnen op de bank. De plaatsvervangers, Ian Beelen op het middenveld en Kaj van Langelaar in het centrum van de verdediging, doen het uitstekend.
Kaj van Langelaar: goede wedstrijd
UNA begint sterk aan de laatste wedstrijd van het seizoen. De Veldhovenaren creëren wat kansen die of door doelman Nick Plomper worden gepakt of door hem worden overgekeken. Maar in de 13e minuut moet hij toch capituleren. De voorzet komt van rechts en aanvoerder Van Boekel kopt de bal onhoudbaar in de verre hoek. Het is een fraai doelpunt en het is hem van harte gegund. Het is niet alleen zijn afscheidswedstrijd, maar tevens zijn 100ste doelpunt voor de geelhemden uit Zeelst.

Niek van Boekel: afscheid met een goud randje

Na het doelpunt moet doelman Plomper nog een keer in acrtie komen, maar daarna kantelt de wedstrijd langzaam maar zeker in de richting van de kampioen. De kopbal van Van Langelaar (over) en de pegel van Jilani Helder (op de paal) treffen nog geen doel, maar in de blessuretijd van de eerste helft stelt ADO orde op zaken. Het doelpunt is van wie anders dan ADO-spits Milan Zonneveld en zo gaan we met 1-1 de rust in.

ADO-spits Milan Zonneveld: 1-1 en 1-3

Na de pauze brengt ADO-trainer Roy van der Mije Luc Schuffelen in, die zijn laatste 45 minuten voor ADO maakt; hij stopt met voetballen. Hij loopt al in de 51e minuut tegen een gele kaart aan, dus hij moet nog uitkijken om in zijn afscheidsduel niet met rood te worden weggestuurd.... Maar hij houdt zich in.

Luc Schuffelen: laatste 45 minuten voor ADO'20

ADO wordt steeds sterker en dwingt de ene na de andere kans af. Met name Helder is een plaag voor de UNA-defensie. Maar het duurt tot de 86e minuut voordat de beslissing valt. De voorzet van Daan Boerlage is op maat en de kopbal van invaller Doesburg is eigenlijk net zo fraai als die van Van Boekel. Keeper Stoskovic is in elk geval kansloos. En in de 89e minuut doet Zonneveld het nog eens dunnetjes over. Dit keer is de voorzet van Helder en de kopbal is eigenlijk een kopie van de 1-2. Direct na het doelpunt vindt scheidsrechter Dominique Prick het wel genoeg. Hij trekt geen blessuretijd bij, maar beide ploegen hebben met deze beslissing geen probleem.

Ruben Doesburg: ook laatste speelminuten voor ADO en maker van de 1-2

Epiloog
ADO'20 is dus de terechte kampioen van de derde divisie zondag met cijfers die boekdelen spreken; 34 gespeeld en 84 punten (27 gewonnen, drie gelijk en vier verloren) met een doelsaldo van 85 voor en 37 tegen. Daar kun je mee thuiskomen.
En ADO wint en passant ook twee periodetitels. De eerste periode gaat naar Hercules, dat derde wordt in de eindrangschikking. De tweede gaat naar VVSB en de derde verrassend naar Groene Ster, dat iuit de laatste 11 wedstrijden 23 punten verzamelt. Heel knap.
Dongen en UDI'19 degraderen rechtstreeks en Baronie en JOS Watergraafsmeer spelen nacompetitie.
Het seizoen 2022-2023 zit erop; het kampioensfeest is gevierd en volgend seizoen wacht de tweede divisie.

Opstellingen:
UNA: Petar Stoskovic; Tom Scheepers, Sten Senders, Thomas Horsten, Max van den Akker (64' Rhoan Boudewijs), Brian Bogers, Samual Franssen, Niek van Boekel, (80' Nick Tielemans) Louisben Jagt, (64' Bob Groenendijk) Rob van Boekel (80' Abdiazis Eenow Dahir) en Mitchel van Rosmalen (64' Juul Respen)

ADO'20: Nick Plomper; Henri Opoku, Kaj van Langelaar, Daan Boerlage, Yaro Hirasingh (30' Jan Willem Tesselaar), Maurizio Brenna, Feyo Glim (46' Luc Schuffelen), Ian Beelen (81' Ruben Doesburg), Jilani Helder, Milan Zonneveld en Danny Lute.

Scheidsrechter Prick geeft geel aan Schuffelen (terecht) en Beelen (onterecht). *

* disclaimer: dit is de persoonlijke opvatting van de schrijver dezes