ADO'20 verrast in Rijnsburg - ADO'20

ADO'20 verrast in Rijnsburg

16 september 2023 17:15


Die verrassing gold niet alleen de 0-1 winst op de geroutineerde tweede divisionist Rijnsburgse Boys. Ook het feit dat niet Mike Grim het Heemskerkse doel verdedigde, maar was het invaller keeper Nick Boom (na een blessure van bijna 'n jaar kortgeleden weer speelfit verklaard) die o.a. verantwoordelijk was voor de '├žlean sheet' van de Superezels. En dus werd Ian Beelen met zijn doelpunt in de 33e min. matchwinner voor de Heemskerkers.

Verslag van Dick Koopman 
Maakte 14 dagen geleden het complex van De Treffers al grote indruk, maar dat valt in het niet bij het complex van Rijnsburgse Boys  met zijn imposante tribune, met skyboxen en een sproeinstallatie, die het grasveld voor de wedstrijd en in de rust lekker nat sproeit.

RB2.jpg

ADO was gelijk al in de 1e minuut bij de les, toen Yaro Hirasingh knetterhard werd aangepakt door Daan Walraven. Scheidsrechter Boyd van Kommer stond er bij een keek er naar en deed verder niets, zoals dat gedurende de wedstrijd wel vaker gebeurde! 
In de 4e minuut kwam ADO goed weg, toen Asante de bal vrij voor Nick Boom tegen de staander schoot. Nick, stand-in voor een geblesseerde Mike Grim, reageerde uitstekend tot 2x toe op een pegel van Dani v. d. Moot in de 15e min. en op een schot van Zeldenrust in de 35e min.
ADO profiteerde van de ruimten tussen de linies, waarbij een paar keer de voorwaartsen prima in stelling werden gebracht. Eerst werd een schot van een naar binnen komende Jilian Helder in de 23e min. geblokt, maar toen Danny Lute vanaf rechts Ian Beelen aanspeelde op de rand van het strafschopgebied en Ian met veel techniek  de bal vrij maakte en onhoudbaar voor Wesley Zonneveld, was het wel raak 0-1!

RB1.jpg

RBB was vooral gevaarlijk via hun buitenspelers Asante en Zeldenrust, die door Daan Boerlage onreglementair werd afgestopt ten koste van een gele kaart. Milan Zonneveld, ingevallen voor Soufiane Reclaoui, kon net niet bij een voorzet van Jilani Helder. Al met al een prima 1e helft van ADO'20, waar RBB de handen aan vol had!
Vlak na rust haalde Daan Boerlage de bal van de lijn, die door Dani v.d. Moot was ingekopt uit een corner. Daartegenover belette Wesley Zonneveld ADO het scoren, door eerst een schot van Milan Zonneveld en daarna een vrije trap van Daan Boerlage onschadelijk te maken ten koste van een tweetal corners. ADO-doelman Nick Boom hoefde de 2e helft weinig in actie te komen, omdat de voorwaartsen van RBB met hun voorzetten bijzonder slordig waren.
In de 85e minuut had de voor Ian Beelen ingevallen Feyo Glim zich onsterfelijk kunnen maken door een voorzet van Milan Zonneveld in een leeg doel te schieten, maar hij teisterde de paal.
En in de 5 min. blessuretijd kregen eerst Feyo Glim en Dylan George, ingevallen voor Danny Lute, redelijke mogelijkheden tot scoren. RBB gooide er nog een alles of niets-offensief uit door de bal in het doelgebied van ADO te pompen. Maar het was uiteindelijk Nick Boom, die het hoofd koel hield en met een uitstekend redding voor de 3 punten zorgde!

Opstellingen
Rijnsburgse_B.pngRijnsburgse Boys Wesley Zonneveld, Daan Walraven, Rob Zandbergen 83 Dennis van der Plas), Bram Ros @, Nino Klaver (46 Bert Koomen), Dani van der Moot, Jeroen Spruit (61 Steff van Rooijen), Furghill Zeldenrust, Robin van der Meer, Bram de Bruin (61 Roderick Gielisse) en Delano Asante (61 Ilias Karoiuh)
ADO.pngADO'20 Nick Boom, Henry Opoku, Daan Boerlage, Sem Kroon, Yaro Hirasingh, Ian Beelen 81 Feyo Glim), Ted Amson @, Maurizio Brenna, Danny Lute (73 Dylan George), Jilani Helder en Soufiane Reclaoui (40 Milan Zonneveld).

Scheidsrechter Boyd van Kommer gaf geel aan Daan Boerlage en Jilani Helder (ADO'20)

Alles op een rijtje::
- de trainer van Rijnsburgse Boys aan het woord en dat zie je HIER
- de reactie van Steff van Rooien kun je HIER zien en horen!
- het wedstrijdverslag 'van de andere kant' zie je HIER
- voetbal in de bollenstreek vond er het zijne van:
Enige goal voor ADO ’20
Beduidend minder goals vielen er bij Rijnsburgse Boys – ADO ’20. Alleen de bezoekers wisten het net te vinden, in de 33e minuut via Ian Beelen. Het eerste wapenfeit van de wedstrijd was nog voor de gastheren geweest, maar Delano Asante raakte de binnenkant van de paal.
Vroeg in de tweede helft was er dreiging voor beide doelen: Dani van der Moot zag een kopbal van de doellijn worden gehaald, terwijl Rijnsburgse Boys-goalie Wesley Zonneveld naamgenoot Milan Zonneveld van scoren afhield. Veel meer wist Rijnsburgse Boys er niet tegenover te stellen. Pas in blessuretijd volgde er een nieuwe grote kans, maar Bram Ros nam teveel tijd waardoor de mogelijkheid verloren ging."
- zie HIER de vele videosamenvattingen van Eyecons o.a. die van de wedstrijd en diverse interviews
- en tot slot de stand

Stand.jpg
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!