40'
... (schot)
45'

1 oktober 2014 18:45

Op woensdag 1/10 toch maar even een oefenwedstrijd ingelast tegen het sterke EDO D1 om de euforie van de afgelopen weken even te temperen. Wij als begeleiding waren zeer benieuwd of de d3 bij het niveau van de tegenstander kon aanhaken. Wat dat betreft mogen we zeer tevreden zijn al doen de kille cijfers van de geflatteerde uitslag anders vermoeden. Vanaf het beginsignaal ontspon zich een boeiende confrontatie waarbij de d3 zelfs de iets bovenliggende partij was. Brutaal namen wij in de 7e minuut een 1-0 voorsprong door een wereldactie van de bij vlagen weer ongrijpbare Tim. Hij soleerde aan de rechterkant door de sterke defensie van EDO en stelde Moos in staat om de bal in een leeg doel te schuiven. Vlak daarna liet Tim opnieuw de verdediging van EDO zijn hielen zien en ging alleen op de doelman af. Deze keeper (waarschijnlijk op de brommer naar het sportpark gekomen) was echter ijzersterk en kwam als winnaar uit de straat. Helaas dus geen 2-0 voor ons, als die goal was gevallen dan was de wedstrijd waarschijnlijk heel anders gelopen. Vanaf dat moment was EDO gewaarschuwd en begon langzamerhand de wedstrijd naar zich toe te trekken. Op dat moment werd ook duidelijk dat deze jongens tactisch net wat beter zijn en de bal wat soepeler rond laten gaan dan wij dat doen. Wij belandden op dat moment in de wedstrijd in een slechte fase met een aantal onnodige persoonlijke fouten. EDO kreeg hierdoor 3 kansen en benutte deze ook allemaal, dat bedoel ik dus met dodelijk efficiënt zijn voor de goal. Waar wij nog teveel kansen missen zijn zij daarin gewoon verder. We gingen derhalve de rust in met een 3-1 achterstand. Na rust bleef EDO het eerste kwartier de bovenliggende partij en moesten wij achteruit. Een paar van onze strijders hadden het eind in de bek en kregen last van lichte blessures. EDO heeft naast een goed collectief een paar spelers die het verschil kunnen maken en zij waren het ook die met fraaie individuele acties voor de 4-1 en 5-1 zorgden. De laatste 10 minuten van de wedstrijd waren gek genoeg weer voor ons maar dat kan ook zijn doordat EDO wellicht de teugels iets liet vieren. Tim mocht nogmaals alleen op de keeper af gaan maar weer kwam deze als winnaar uit de strijd, eindstand 5-1. Al met al een zeer nuttige oefenwedstrijd waar wij als ploeg veel meer van kunnen leren dan de oprolpartijtjes op zaterdag. Volgens de leiding van EDO waren we gelijkwaardig maar dat vonden wij als begeleiding iets teveel van het goede, desondanks hebben we aangetoond met het niveau mee te kunnen. Met name tactisch gezien hebben we nog een achterstand maar daar gaan we met zijn allen hard aan werken. Cees en ik zijn echt heel tevreden over wat jullie hebben laten zien, zaterdag wacht Westzaan D1, zij hebben ook nog alles gewonnen dus dat beloofd een mooi potje te worden.