57'

D-pupillen zaterdag, D3, 2e klasse 07

25 oktober 2014 11:30

Eigen leiding

Zaterdag 25/10 onder het genot van een heerlijk zonnetje mochten we in de derby tegen DEM aantreden. Het nadeel van koploper zijn is dat tegenstanders alleen nog maar voetballen om de schade te beperken. Zagen we dat vorige week al tegen ODIN, tegen DEM was het niet anders. Vanuit een compacte verdediging ingraven en hopen op een luizige counter. Eigenlijk moeten wij als ploeg dan heel snel 2 x scoren maar helaas lieten we dat (weer) na. Tim brak een paar keer goed door maar had weinig geluk in de afwerking en Milan teisterde de paal na een mooie solo. Na 7 minuten werd de ban dan toch gebroken. Tim brak door op rechts en trok de bal zeer scherp voor. Moos stond precies op de goede plek en tikte de bal in het doel 1-0. Dan denk je dat DEM probeert te gaan voetballen maar nee, de loopgraven werden niet verlaten. Wij hadden veel moeite met het spel van DEM en wisten maar moeilijk openingen te vinden. Met een magere 1-0 stand gingen we rusten. Na rust veranderde er weinig, DEM wilde niet of kon niet, wij speelden veel te onrustig en slordig en gingen slecht om met het vele balbezit. Als je van de totale 60 minuten de bal 58 minuten in het bezit hebt moet er veel meer uitgehaald worden. DEM kreeg zowaar nog een kans op de gelijkmaker maar gelukkig was het mooi weer en was Mike nog niet bevroren en redde fraai op de inzet van de linksbuiten van DEM. Vlak voor tijd werd het klassenverschil dan toch nog in doelpunten uitgedrukt. Tim werd diep gestuurd door Joris en rondde koel af 2-0. Een paar minuten daarna zette Tim aan voor een solo en schoot de bal kiezelhard via de onderkant van de lat raak, eindstand 3-0. Jongens, een zakelijke overwinning maar voetballend niet best. Echter, het winnen van slechte wedstrijden is ook een kwaliteit dus gewoon weer lekker die 3 punten bijschrijven en doorgaan in de race met Vitesse naar het mogelijke kampioenschap.