25'
Ramon Zwart (penalty)

F-pupillen zaterdag, F1, 2e klasse 03

1 november 2014 8:45

Vandaag stond de vroege uitwedstrijd tegen De foresters op het programma. 7.45 uur verzamelde we bij de buurvrouw. Eenmaal aangekomen, bleek dat wij op het korte kunstgras speelden. Dan realiseer je, je toch dat het bij Ado’20 niet eens zo verkeerd is. Dat korte kunstgras is verre van ideaal voor F pupillen. Dat bleek tijdens de wedstrijd. Veel passen waren net niet in de voeten en rolde uit of over de achterlijn. De scherpte die we hadden tegen E3 was er vandaag niet. Kwam het dan toch door het vroege tijdstip of waren sommige te laat naar bed gegaan? Gelukkig was Foresters voetballend en fysiek een paar maatjes minder dan E3 en kwamen we daardoor weinig in de problemen. Toch kwamen we 1-0 achter. Doordat er niet kort gedekt werd en de tegenstander aan de rechterkant gemakkelijk kon wegdraaien, had hij een vrije schietkans. Deze ging helaas net over Guus heen. Misschien hadden we dit even nodig. Geen minuut later ging Melle zijn tegenstander voorbij en schoot knap binnen. Een paar minuten later was het Sten die het net vond. De rest van de eerste helft tikte we foresters aardig weg. De tegenstander kwam er nauwelijks meer uit. Vooral, omdat de goed spelende Lars alle ballen van de keeper goed voor de stuit aannam. Zat Lars even mis dan stonden Milan kjell of Jort weer in de weg. Dit resulteerde in een aantal 100% kansen die er eigenlijk in moesten.

In de rust vroeg ik aan de jongens wat ze er van vonden. Ze vonden het slecht gaan. Ik legde ze uit dat de eindpass naar het doel vaak niet goed was. Ook was de handelingssnelheid van de aanvallers te laag. Er werd te veel getwijfeld tussen overpassen of zelf een actie maken.

De eerste paar minuten van de 2e helft begonnen we zwak. Met een beetje pech had de tegenstander een doelpunt kunnen maken. Gelukkig pakte we de draad snel op en voerde we de druk op. Dit resulteerde weer in vele kansen. Na een mooie indraaiende corner van Melle en een knappe vangbal van de tegenstander kregen wij een penalty. Ramon legde de bal neer en schoot hem goed binnen. Na deze goal hadden we er nog wel een paar mogen maken. Het bleef de Foresters bespaard en de wedstrijd eindigde in een 1-3 overwinning.

Het overspelen ging vandaag onwijs goed, alleen het tempo lag te laag. Wat onze volgende taak is, om een middenweg te vinden tussen het overspelen en zelf een actie te maken. Gelukkig hebben we nog een paar maanden om dit goed te trainen en dan begint het echte werk. Dan gaan we spelen in de 1ste klasse. Toch wil ik nog één iemand een groot compliment geven. Soms vergeten we dat Jort vorig jaar december zijn eerste paar voetbalschoenen heeft gekocht. Voor hem is dit allemaal nieuw en even wennen. Soms zie ik hem tijdens de circuittraining vaak naar andere teams kijken en dan vraagt hij zich af waarom hij in de F1 speelt. Deze week heb jij bewezen dat je hierin thuis hoort net als alle andere jongens van de F1. Hoe Jort vandaag gevoetbald heeft, is van grote klasse!! Na een prima wedstrijd tegen E3, speelde hij vandaag ook weer zeer sterk. Laat de laatste zenuwen van je af druipen en dan speel je over een paar jaar in de D selectie. We zien jullie maandag weer en vergeet niet dat linkerbeen te oefenen. Tweebenig en daardoor een goede voetballer te worden, hebben jullie zelf in de hand!