38'

D-pupillen zaterdag, D3, 2e klasse 07

8 november 2014 10:30

Freek Koster

Al weer een heerlijk najaarszonnetje op de zaterdagmorgen. Vandaag stond de absolute kraker in de 2e klasse op het programma, de twee ongeslagen koplopers ADO D3 en Vitesse D1 mochten de arena betreden voor een heerlijke strijd. Alle ingrediënten voor een topwedstrijd waren aanwezig, heerlijk veld, heerlijk weer, goede scheidsrechter en een kwalitatief zeer goede en sportieve tegenstander. Vanaf het beginsignaal ontspon zich een boeiend duel, Vitesse had de opdracht meegekregen om meteen druk te zetten maar dat viel ze toch een beetje tegen. Stuk voor stuk vocht bij ons iedereen voor elke meter en langzaam aan begonnen we zelf de aanval te zoeken. In de 4e minuut snelde Tim voorbij de defensie van Vitesse en mocht alleen op de keeper afgaan maar faalde jammerlijk in de afwerking. Enkele minuten daarna mocht Tim opnieuw alleen op de keeper afgaan maar weer kwam de keeper als winnaar uit de strijd. Een alom cliche in de voetbalwereld, als je ze zelf niet maakt dan.....en ja hoor, door een dekkingsfout achterin kreeg de linkerspits van Vitesse vrije doortocht en scoorde wel 0-1. En toen kwam de ware teamspirit naar boven, het koppie ging niet hangen, integendeel we namen het heft in handen en voerden de druk op bij de tegenstander. Uit een prima steekpass van Joris mocht Tim opnieuw de keeper van Vitesse opzoeken, ditmaal haalde hij met links doeltreffend uit en zo kwam de verdiende gelijkmaker. De gelijkwaardige strijd werd aldus bereikt met een ruststand van 1-1. Na rust ging het spel weer op en neer, Vitesse was voetballend beter echter wij compenseerden dat met een ongekende strijd en passie, wat zaten wij en het publiek te genieten langs de kant. Uit een afgeslagen aanval mocht Daan aanleggen voor een corner. Met een strakke harde bal bereikte hij captain Milan die kiezelhard raak kopte 2-1 voor....zou het dan toch?  Vitesse was een achterstand duidelijk niet gewend en was enige tijd van slag, juist in die fase hadden wij de wedstrijd op slot moeten gooien maar voor de goal misten we scherpte. De laatste 10 minuten zette Vitesse aan voor een slotoffensief en ging achterin 1 op 1 spelen en met 4 spitsen. Onze ijzersterke verdediging gaf echter geen krimp en kansen werden er nauwelijks weggegeven al waren er wel enkele hachelijke momenten die ons langs de kant hartkloppingen bezorgden. Met een magere 2-1 kan de gelijkmaker ten slotte zomaar uit de lucht vallen. Vitesse zette nog vlak voor tijd nog 1 maal aan voor de gelijkmaker maar ook die poging strandde uiteindelijk en toen floot de prima leidende Freek Koster voor het bevrijdende einde. Wat een ontlading en feest op het veld, fantastisch om te zien. Jongens, niet alleen Cees en ik maar alle ouders, opa's, oma's etc waren echt supertrots op jullie. Geen uitblinkers vandaag maar een absoluut schitterende teamprestatie, zo zie je maar dat je met de juiste instelling heel veel kunt bereiken. De verdediging met keeper Mike, Dirk-Jan, Ference, Sil, Sammy en Ties bleek weer een onneembare vesting. Het middenveld met Daan, Milan, Pim en Mees draaide weer als een trein en vrat kilometers en voorin zorgden Moos, Joris, Tim en Sebas voor heel veel dreiging en voerden ook hun verdedigende taken prima uit. Na afloop kon iedereen in de kantine heerlijk smullen van het verdiende en beloofde patatje, grote klasse mannen!