49'

D-pupillen zaterdag, D3, 2e klasse 07

29 november 2014 11:30

Peter de Nijs

Zaterdag 29/11 mochten de toppers van D3 aantreden tegen de kustbewoners van Wijk aan Zee D1, een ploeg met wisselvallige resultaten. Het begin was van onze kant nogal aarzelend, we lieten wijk aan zee zelfs eventjes in het spel voorkomen maar na circa 10 minuten pakten we het initiatief. In de 11e minuut was het Pim die met een leep steekballetje Tim een vrije schietkans bood. Tim haalde vol uit en via de vingertoppen van de keeper vloog de bal in het net 1-0. Daarna golfden de aanvallen op het doel van de tegenstander maar de scherpte voor de goal ontbrak op dat moment. In de 19e minuut brak Sebas door op rechts en gaf de bal laag voor, Moos was er als de kippen bij om af te ronden 2-0. In de laatste minuut voor rust sloegen we nogmaals toe, Pim kreeg de bal aangespeeld van Milan en knalde hard raak in de kruising 3-0, een heerlijke stand om te rusten. Na rust bleven we druk zetten op wijk aan zee om te kijken of we de score lekker hoog op konden voeren. In de 37e minuut gaf Joris een heerlijk vallend balletje over de verdediging op Tim en die maakte het koelbloedig af 4-0. In de 45e minuut was het opnieuw Tim die de verdediging van WaZ horendol speelde en uiteindelijk binnen de 16 werd neergelegd, penalty. Sebas eiste de bal op en na enige adviezen van zijn medespelers schoot hij de bal onberispelijk in de hoek binnen 5-0. In de 50e minuut kon Joris ook nog zijn goaltje meepikken. Tim soleerde op rechts door de verdediging en legde de bal panklaar neer. Een klein schuivertje was voldoende om de eindstand op 6-0 te brengen. Mannen, bij vlagen lieten we het balletje lekker rondgaan, echter er waren wat rommelige fases van onze kant in deze wedstrijd. Tegen deze ploeg hadden we de dubbele cijfers moeten halen. Volgende week kunnen we de kroon op deze competitie zetten door te proberen het kampioenschap te pakken bij Uitgeest. Grote klasse tot dusver mannen!