Assist: Mees Mulders

D-pupillen zaterdag, D3, 2e klasse 14

24 januari 2015 11:30

Eduardo Sportivo

Zaterdag 24/1 stond de 1e wedstrijd van de voorjaarscompetitie uit tegen DSS op het programma. Vanwege de weersomstandigheden toch eerst maar even op de afgelastingen pagina van ado kijken. Potverdikkie...afgelast..., terwijl ik weet dat DSS alleen kunstgrasvelden heeft.., dat zaakje vertrouw ik niet. Meteen maar even de kantine van DSS gebeld, een vriendelijke dame vertelde me doodleuk dat alles gewoon doorgaat en dat de velden prima bespeelbaar zijn...., als de sodemieter weer alle ouders en spelers appen dat het toch doorgaat gelukkig. Ondanks alle commotie gingen we voortvarend van start, al in de 3e minuut werd Tim prima gelanceerd door Ties en rondde uiterst koel af 0-1. Dat we deze pot zouden winnen was al vrij snel duidelijk, de vraag was met hoeveel. Het veldspel was bij vlagen een genot om naar te kijken, heerlijke combinaties, driehoekjes alles lukt bijna behalve het afronden. Zowel Sebas als Joris kregen kansen voor open doel maar faalden in de afwerking. In de 10e minuut was het dan toch weer raak, Pim gaf een splijtende pass op Tim en die schoot hard in de hoek raak 0-2. Vlak daarna trapte de overigens uitstekende keeper de bal verkeerd uit, precies in de voeten van Tim, die probeerde een schitterend stiffie maar helaas ging die net naast. In de 24e minuut werd Tim ditmaal prima weggestuurd door Sil, met een werkelijk beestachtige afronding maakte hij de 0-3, dit werd tevens de ruststand. Na rust hadden we windje tegen maar ook dat deerde ons niet, we lieten het balletje lekker lopen en dss werd compleet zoek gespeeld. In de 39e minuut liep Milan fraai een paar man voorbij en bood Tim een niet te missen kans 0-4. Gelukkig was het Pim die in de 43e minuut de "homania" doorbrak door op aangeven van wederom Milan met een harde schuiver in de hoek de 0-5 te laten aantekenen. In de 48e minuut mocht Daan een corner nemen, uit een scrimmage kwam de bal voor de voeten van Tim..., zelden heb ik in de jeugd zo'n afronding gezien, met een gigantische kanonskogel uit een moeilijke hoek vloog de bal kiezelhard in de kruising, de trainer van de tegenstander zie letterlijk "dat spitsie is wel erg overtuigd van zichzelf" , dat betekende dus de 0-6. In de slotminuut dacht Mees ook nog te scoren maar een speler van DSS gooide zich met zijn lichaam voor de bal binnen de zestien en helaas voor hem raakte de bal zijn handen dus penalty. Tim ging achter de bal staan om te proberen zijn dubbele hattrick te voltooien en schoot onberispelijk binnen, eindstand 0-7. Mannen, heerlijk gebald weer, de verdediging speelde weer uiterst solide en geconcentreerd en het middenveld draaide als een soepele machine, hierdoor kunnen de aanvallers Joris, Tim en Sebas zich heerlijk uitleven en hoeven zich nergens om te bekommeren en alleen proberen te scoren. Een pluim voor de keeper van DSS, door zijn vele fantastische reddingen bleef dss de dubbele cijfers bespaard. Het is echt mooi om te zien hoe jullie als team opereren, grote klasse!