ADO F5 pakt eerste overwinning in voorjaarscompetitie

2 - 3

ADO '20 JO9-4

F-pupillen zaterdag, F5, 5e klasse 15

7 februari 2015 8:30

Zaterdagochtend om 7.00 uur gaat de wekker. Zal de wedstrijd doorgaan of is het afgelast? We moesten nl om 8.30 uur uit spelen tegen DSS F6. Diverse sites gecontroleerd maar niets te vinden dat het niet door zou gaan. Om 7.45 uur nog gebeld naar DSS maar geen gehoor. Op hoop van zege maar naar DSS gereden. En ja hoor.....het ging door!! De kids waren er helemaal klaar voor. Ze hadden tenslotte bijna 2 maanden het gras niet meer geroken. Helaas...ook nu weer niet. We speelden op kunstgras ;-).

We begonnen lekker fel aan de wedstrijd. Soms iets te vel. Dit was maar goed ook, want DSS had ook een goed team. We kwamen 1-0 achter door een eigen doelpunt. In de kluts tikten wij hem achter Ryan. Al snel werd het 1-1 door Quinton. DSS bleef druk zetten en kwam weer op voorsprong. Vanuit een tactisch genomen corner (niet voor de goal schieten maar terug leggen op ca. 15 meter) door Twan kon Quinton op doel schieten. De bal ketste af en kwam bij Lisa in haar voeten terecht. Zij schoot hard op doel waardoor de keeper de bal van richting veranderde. De bal rolde langzaam naar de doellijn. Helaas net niet hard genoeg. Maar Farhaad stond goed op te letten en kon de bal, zoals een echte spits, intikken. De stand was weer gelijk. Vlak voor rust schoot Quinton ons voor het eerst op voorsprong.
In de rust werd er gezegd om deze voorsprong niet meer uit handen te geven, dat we bij het verdedigen de vrijstaande tegenstanders moesten dekken en bij balbezit het veld groot moesten maken en overspelen.
Na de limo begonnen we aan de tweede helft. Deze was erg spannend omdat zowel ADO als DSS veel kansen kregen. Helaas voor DSS....er werd niet meer gescored. De 3 punten gingen mee naar Heemskerk. We hebben ons goed aan de afspraken gehouden. Top verdedigd Ryan, Bas, Ahmed, Celine en Thias. Goed het spel verdeeld op het middenveld en veel gelopen Quinton en Lisa. Farhaad en Twan goed de diepte opgezocht in de spits. Hierdoor hou je het veld groot.