7 maart 2015 9:00

Pim Meijland

Onbekend

Vandaag stond de lastige thuiswedstrijd tegen Reiger boys op het programma. Reiger boys was in de najaar competitie 2e geworden in de 1ste klasse, dus dat betekent wel dat je aardig kan voetballen. Vandaag stond Kjell bij ons op doel.

We begonnen de eerste 5 minuten goed. Ramon ging in de eerste minuut goed zijn man voorbij en schoot snoeihard op doel. Helaas werd de bal overgetikt door de keeper. Een paar minuten later was het Sten die een grote kans miste. Zo kon je binnen 3 minuten 2-0 voor komen. Op dit niveau moet je de kansen afmaken, want anders doet de tegenstander dat wel. Dit was vandaag het geval. Doordat we zeer slap verdedigde, kon Reiger boys bij hun eerste 3 kansen, gelijk 3 keer scoren. Zo kan je binnen 3 minuten 2-0 voor staan, maar sta je na 10 minuten 3-0 achter. We gingen de rust in met een 4-1 achterstand. Sten kon vlak voor de rust nog met een prachtige dropkick het net vinden van de tegenstander.

De 2e helft begonnen we zeer sterk. Er werd door de verdediging nu wel kort en fel gedekt en je ziet dan dat de tegenstander de bal voorin niet kan vasthouden. Ook heb ik toen goede acties gezien. Dit resulteerde in een paar goede kansen, maar die gingen er niet in. Vlak voor tijd kon Sten nog de 4-2 maken na een prachtige actie van Melle!!!

Waar ouders, opa’s, oma’s, boers of zussen gelijk denken slecht te hebben gespeeld als je 4-2 verliest, zie ik dit anders. Die kijken meestal alleen naar de uitslag. Bij F-pupillen is de uitslag totaal niet belangrijk. Het gaat mij er om hoe wij vandaag gespeeld hebben. Tevreden ben ik niet, want ik vind dat we de doelpunten veelste makkelijk weg gaven. Als je binnen 5 minuten 3 tegendoelpunten krijgt, dan sta je een beetje te slapen of je gaat niet hard genoeg een duel in. Toch vond ik het wel goed dat we de koppies niet lieten hangen en dat we gewoon door bleven gaan. Volgende week zaterdag spelen we weer tegen het fysiek sterke Limmen. Kijken of we nu wel kunnen winnen na 3-2 en 2-1 van ze verloren te hebben.

Kjell: Het belangrijkste wat de keeper bij de F1 moet doen, is de opbouw goed verzorgen. Dit heb jij uitstekend gedaan!!

Guus: Na een matig begin van de wedstrijd heb je het daarna goed opgepakt. Je bleef goed rustig aan de bal, maar let er op dat je een bal altijd met de binnenkant van je voet aanneemt.

Lars: Als iemand aan mij vraagt wat het mooiste moment van de wedstrijd was dan hoef ik daar niet over na te denken. Wat was jou dieptebal op Melle mooi zeg!! Goed de ruimte in geschoten wat we vooraf hadden gezegd en technisch perfect geschoten!!! Die ballen wil ik vaker van je zien.

Milan: Zoals elke wedstrijd verdedig je eigenlijk gewoon goed. Milan kan ik bijna nooit betrappen op een mindere wedstrijd en dat is ook een kwaliteit. Niet veel spelers kunnen dat.

Jort: Ik heb je uitgelegd wat er mis ging aan het begin van de 1e helft. Als je gaat doen wat ik zei kan jij een hele goede voetballer worden. In de wedstrijd zag ik al dat dit beter ging. Maandag zal je lang voorin gaan staan en dan wil ik prachtige acties van je zien. Technisch weet ik zeker dat je het kan en als je het ook nog durft te doen ga jij een hele goede wedstrijd spelen.

Sten: Ik zag dat je heel blij was met je 2 doelpunten. Je eerste doelpunt was echt prachtig ingeschoten!!! Bij je tweede doelpunt bleef je goed rustig en schoot je hem goed in. Ik zie dat er hoger tempo in je acties zit, alleen let er op dat je dan niet alleen naar de bal kijkt. Je ziet dan niet wie er om je heen staat en dan loop je je soms vast.

Ramon: Ik vond dat je het in de tweede helft goed deed als spits. Bij de opbouw speelde je de bal soms in 1x goed door naar de backs. Hierdoor verliep de opbouw de 2e helft ook goed. Ik hoorde dat je het bij de E1 ook goed deed. Je had nog bijna gescoord ook.

Melle: Wat had jij een prachtige assist op Sten!! Na een mooie actie speelde je de bal goed naar Sten en die kon inschieten. Op de trainingen zie ik dat je je techniek steeds meer gebruikt. Dit liet je in de wedstrijd ook een paar keer goed zien. Maandag gaan we eens even kijken hoe jij het op andere posities gaat doen. Misschien ook wel even centraal achterin. Ik ben benieuwd, maar ik denk dat jij dat wel kan!