D-pupillen, D3, Groep 2 01

11 maart 2015 19:00

M. Arokko

Onbekend

Woensdagavond 11/3 om 19:00 uur stond de bekerwedstrijd tegen DCG D2 op het programma. We moesten het helaas doen zonder de zieke Tim en dat is toch wel een pittige aderlating. Gelukkig was Ted bereid om onze gelederen te versterken. Ondanks waarschuwingen vooraf was het DCG dat agressiever en brutaler aan de wedstrijd begon waardoor wij het onszelf onnodig moeilijk maakten. Tot echt grote kansen leidde het niet voor DCG maar zij putten wel moed uit hun spel. Het spel speelde zich in de 1e helft voornamelijk op het middenveld af en daar was de strijd gelijkwaardig. Eigenlijk uit het niets scoorden wij de openingstreffer. Een mislukte vrije trap van Pim kwam terecht bij Milan die oog in oog met de doelman van DCG tot twee keer toe faalde. Uit de rebound was het uiteindelijk Sebas die de bal in het lege doel kon tikken. DCG liet zich door deze goal niet uit het veld slaan en bleef agressief spelen. Met name onze linkerkant had het zwaar in de 1e helft en het was ook aan die kant dat DCG eenvoudig doorbrak en de bal panklaar voor de spits kon neerleggen. Die bedacht zich geen moment en schoot in de 16e minuut de 1-1 binnen. Tot de rust bleef de strijd gelijkwaardig en de ruststand bleef steken op 1-1. Na wat tactische omzettingen en wat puntjes op de i, pakten we de 2e helft energieker op. Vanaf dat moment moest DCG in de verdediging en stond onder zware druk, echter omdat wij 1 op 1 speelden achterin bleven ze op de counter wel gevaarlijk. Ondanks sterk aandringen van ons hielden de lat en de uitstekende keeper van DCG ons van het scoren af. Het moet gezegd dat wij zelf ook erg onzorgvuldig met de kansen omsprongen. DCG snakte naar het einde en stuurde duidelijk aan op penalty's en slaagde in die missie, de eindstand in de reguliere speeltijd bleef steken op 1-1. DCG won de toss en koos er voor om te beginnen met het nemen van de 1e penalty. Die ging er onberispelijk in dus Ted mocht gaan aanleggen voor de gelijkmaker. Ook Ted schoot feilloos binnen dus stand 2-2. De volgende penalty van DCG werd prima gestopt door Mike dus Moos mocht aanleggen voor de voorsprong en schoot prima binnen 2-3. Nu was DCG weer aan  de beurt en miste opnieuw, Milan kon dus al een aardig gat slaan maar trof helaas de paal dus stand bleef 2-3. De volgende penalty van DCG ging wel raak dus stand weer gelijk 3-3. Nu was Pim aan de beurt om de voorsprong weer te pakken en die schoot onberispelijk raak 3-4. DCG moest de 5e penalty nu raakschieten om in de race te blijven en kennelijk werd de druk teveel voor de speler die hem moest nemen want die schoot hopeloos naast zodat wij onze 5e penalty niet eens meer hoefden te nemen. De ontlading was groot en keeper Mike werd bedolven onder de enthousiaste spelersgroep, grote klasse mannen!