36'
Sten Dijkstra (corner)

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 06

11 april 2015 9:00

Voor de 4e keer dit seizoen speelden we een wedstrijd tegen de kennemers F1. Helaas hebben we nog geen een keer van ze gewonnen. De laatste 2 wedstrijden hadden we wel het betere van het spel, maar ontbrak het bij ons aan scorend vermogen. Milan was aan de beurt om te gaan keepen.

We begonnen de wedstrijd zeer sterk. Na 3 minuten stonden we al 1-0 voor. Na een lange bal van Ramon stond Melle 1 op 1 met de keeper. Deze schoot hij volgens mij met wat geluk binnen, maar dat mogen wij ook wel een keer hebben vind ik. Helaas scoorde de Kennemers al snel 2x. De aanvallers gingen wel heel gemakkelijk onze verdedigers voorbij en Milan was bij beide doelpunten kansloos. Ado’20 herpakte zich gelukkig. Sten die na een knappe actie goed het overzicht bewaarde gaf een mooie voorzet op Melle die hem goed intikte. Een paar minuten later was het weer raak. Melle werd weer goed de diepte ingestuurd en schoot hem uitstekend tegen het net aan. Met 3-2 gingen wij de rust in.

We begonnen de 2e helft onwijs goed. Mede door de invalbeurt van Lars. Lars heeft een paar wedstrijden niet gespeeld vanwege een blessure, maar stond gelijk weer als een kei te verdedigen. Alle duels werden door Jort, Guus en Lars gewonnen, waardoor Kennemers er eigenlijk niet meer uitkwam. We hebben het nagelaten om de scoren toen niet uit te breiden. Als je zoveel kansen mist, dan vraag je om problemen. Na een terugspeelbal pakte Milan deze in de handen. Hij legde de bal op de grond zoals we hadden afgesproken en dribbelde naar voren. Toen er druk op hem werd gezet en hij de bal wederom in zijn handen pakte vond de scheidsrechter dat hij te ver voor zijn doel stond en gaf een vrije trap. Heel zonde, want dat was echt nergens voor nodig (Jort, Lars, en Kjell moesten er gewoon voor zorgen dat zij aanspeelbaar waren). En om het plaatje compleet te maken, de vrije trap ging stijf de kruising in. Dan kan je op de scheidsrechter zeuren, maar Milan had gewoon iemand moeten kunnen aanspelen. Tussenstand dus 3-3. Gelukkig bleven we wel knokken en kregen we nog meer kansen. De kleinste kans van allemaal ging er uiteindelijk in doormiddel van een indraaiende corner van Sten. De overwinning leek binnen, maar toch wist Kennemers in de allerlaatste seconde met een counter nog de gelijkmaker te maken.

De gelijkmaker is natuurlijk onwijs zuur. Al helemaal toen de scheidsrechter gelijk na het doelpunt affloot. Toch was ik ook wel blij dat dit gebeurde. Als je nog 2 minuten moet spelen en je staat 4-3 voor, hoef je niet nog een doelpunt te maken. Dan moet je er gewoon voor zorgen dat je geen tegendoelpunt meer krijgt. Onze verdedigers gingen nog heel naïef naar voren, omdat we er meer wilden scoren. Na een lange bal van de tegenpartij stond hun spits helemaal vrij en kon vrij doorlopen. Deze situatie zullen we morgen ook krijgen op het toernooi en dan ben ik benieuwd of jullie er van geleerd hebben.

Voor de rest heeft iedereen denk weer onwijs genoten van deze spannende pot en had een overwinning toch echt verdient geweest. Daar was de trainer van de Kennemers het ook wel mee eens.