30'
35'

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 06

2 mei 2015 10:00

Vandaag stond voor de vierde keer de Heemskerse derby op het programma. In de voorgaande 3 wedstrijden tegen Odin werd er ongeveer 25 keer gescoord. Dit beloofde dus weer een super wedstrijd te worden. Helaas moesten we Sten vandaag missen, want die ging maar weer een keer op vakantie;) Vandaag hadden we dus even geen wissel.

De wedstrijd begon een beetje rommelig. De aanvallers bij ons stonden vaak stil en waren niet aanspeelbaar. Ook werd er te veel overgespeeld en te weinig voor de individuele actie gekozen. Hierdoor kregen wij weinig kansen, maar gaven we ook bijna niks weg. De grootste kans was voor Ramon. Helaas werd zijn schot nog net aan geblokt.

En toen begonnen de pijntjes. Milan, Ramon en Melle hadden allemaal een beetje last, maar we konden niet wisselen. Iedereen moest gewoon doorzetten. Melle had zo’n last dat hij in de 2e helft eigenlijk niet meer door kon. We hadden 2 keuzes in de rust. Keuze 1 was om zo door te gaan met een minimale inzet en geen beleving. Keuze 2 was om er met zijn alle vol tegen aan te gaan. Dat betekent dat iedereen 100% moet geven. Als 2 spelers dat niet doen dan win je de wedstrijd niet. Iedereen koos gelukkig voor keuze 2. Nu was het afwachten of iedereen dat ook werkelijk zou doen.

We begonnen de 2e helft nog steeds niet goed, maar er was meer inzet. Na een goede actie van Melle werd hij door zijn tweede tegenstander onderuit getrapt. Hij ging zelf achter de bal staan en schoot hem verwoestend tegen de onderkant van de lat. De ouders zeiden dat de bal erin ging, maar helaas zag de scheidsrechter het anders. Nog steeds 0-0 dus. We werden steeds sterker en wonnen meer onze duels. Lars, Guus en Milan zetten telkens goed druk op hun tegenstander en veroverde vaak de bal. Het vervolg was ook veel beter dan in de 1e helft. Hierdoor kregen de aanvallers vaker de bal en dit leidde tot een prachtige 0-1 door Melle. De 0-2 en 0-3 vielen ook snel.

Uiteindelijk hebben we nog een verdiende overwinning behaald met niet heel goed voetbal, maar met een prima inzet. Ik was natuurlijk op iedereen onwijs trots, maar in het speciaal op Melle. Waar Melle één maand geleden nog zijn koppie liet hangen na een tegenslag was dit nu totaal niet het geval. Hier hadden we het toen even over gehad hoe we het de volgende keer beter konden doen. Melle heeft bewezen dat hij er van geleerd heeft.

Kjell: je hebt je doel goed schoon gehouden. De opbouw liep vandaag wat minder, maar dat kwam ook omdat de tegenstanders goed stonden. Dit was de eerste keer dat win in deze situatie terecht kwamen maar je hebt het prima opgelost.

Guus: In de warming-up leek je nog niet helemaal wakker te zijn maar in de wedstrijd heb je keihard gewerkt.

Lars: Waar je de vorige keer nog veel moeite had met die grote spits van Odin, was het vandaag niet het geval. Ook stapte je vaak goed in.

Milan: Het leek af en toe wel een echte worstelwedstrijd met je directe tegenstander. Wat een duels. Je hebt weer laten zien dat jij niet iemand bent die je even zomaar voorbij loopt!

Ramon: Op het begin van de wedstrijden had je nog veel de neiging om de bal telkens over te spelen maar later ging dit beter. Probeer gewoon je acties naar voren te maken. Met die techniek van jou kan dat makkelijk.

Jort: Het begin was een beetje onwennig voorin maar later ging het heel goed. Je hebt de hele wedstrijd keihard gewerkt en je tegenstander vaak uitgekapt.

Melle: In de rust dacht ik dat het helemaal klaar was. Je zat er even helemaal doorheen. Je hebt geleerd van het toernooi in Hillegom en dan zie je dat hard werken loont.